ektroseisnenekos

 

Η συζήτηση για την αφίσα κατά των εκτρώσεων παρέμεινε, όπως και τόσα άλλα σοβαρά ζητήματα, σε μια επιδερμική ανάλυση. Όσοι, μάλιστα την καταδίκασαν το έπραξαν με ιδιαίτερο φανατισμό, απόδειξη του πόσο στην Ελλάδα έχει επικρατήσει μια εντελώς απαράδεκτη πολιτική ορθότητα που αποκλείει κάθε άλλη φωνή.

Α. Επιστημονικά δεν υφίσταται καμία απόδειξη για το αν ζει ή όχι το έμβρυο και στις πόσες εβδομάδες αντιλαμβάνεται ή έχει αυτοσυνείδηση. Όλα αποτελούν θεωρίες. Μάλιστα, σε συζήτηση σχετική με γνωστό μαιευτήρα για το θέμα, η άποψή του ήταν ότι οι θεωρίες αυτές είναι τόσο μεταφυσικές, όσο και το αν υπάρχει ψυχή ή ζωή μετά θάνατον. Λυπηρό βρήκα το γεγονός ότι ακόμα και τα Hellenic Hoaxes ασχολήθηκαν με το θέμα – το συνηθίζει τελευταία ο ιστότοπος να ασχολείται με ζητήματα αμιγώς πολιτικά εκφράζοντας θέση γι’ αυτά (ενώ, υποτίθεται, ο ρόλος του είναι να εντοπίζει τα fake news, κάτι που η συγκεκριμένη αφίσα δεν εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία).

Β. Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται το ζήτημα της απουσίας της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κύρια αιτία της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε μικρές ηλικίες, εκεί δηλ. που θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Γ. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες, η επιλογή της άμβλωσης μοιάζει περισσότερο με αυτόν που δανείζεται λεφτά και, κατόπιν εορτής, «θυμάται» ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει την οφειλή και αποφασίζει να μην επιστρέψει τα δανεικά. Πρόκειται για νοοτροπία ευρύτερα πολιτική κι όχι συνειδητοποιημένη στάση. Προσωπικά, πιο συνειδητοποιημένη βρίσκω μια γυναίκα που, παρότι είναι πολύτεκνη μάνα, κάνει ό, τι μπορεί για να συνδυάσει καριέρα και παιδιά.

Δ. Άσχετα με την προσωπική άποψη του καθένα για το ζήτημα, η αφίσα και το μήνυμα της κάκιστα δέχθηκε την πολεμική που δέχθηκε. Μεσαιωνικό σκεπτικό και φασιστική συμπεριφορά δείχνει αυτή η πολεμική κι όχι πρόοδο.

Ένα τελευταίο: Είναι ενδιαφέρον πως όσοι τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων, με τη λογική ότι συνιστά δικαίωμα της γυναίκας, είναι συνήθως και οι ίδιοι που δεν έχουν πρόβλημα με την ισλαμική μπούρκα – από τα πιο ειδεχθή σύμβολα της γυναικείας καταπίεσης παγκοσμίως…Τα συμπεράσματα δικά σας

 

Δημήτριος Γκίκας - Διδάκτωρ πολιτικής φιλοσοφίας
Υπεύθυνος επανελληνισμού εθνικής παιδείας
Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς