endtyrannoys
 
Κυβερνήσεις οσφυοκαμπτών, υποτακτικών, συχνά αγράμματων και συνήθως αχυροδόμητων ανθρωπάριων. Βουλή εν τέλει σχεδόν παιδότοπος με κουρδιστές μαϊμουδίτσες. Υπουργεία σχεδόν τέρατα απάτης με τους περισσότερους υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς σε διατεταγμένη υπηρεσία ως εκτελεστές του Ελληνικού λαού.
 
Πλαστό πλεόνασμα, ψευδείς δηλώσεις πολιτικών, εικονικές παροχές λαϊκιστικού περιεχομένου, μαγειρεμένα δάνεια, κομμένες συντάξεις, στημένες συνεντεύξεις, άλευρα αντί για φάρμακα, περίθαλψη μαϊμού, υπερφορολόγηση των νόμιμων εισοδημάτων, χαράτσια που ξεπερνούν τον Σουλτάνο, ανεργία, πείνα, χιλιάδες αδήλωτες αυτοκτονίες, κοινωνική εξαθλίωση, προεκλογικά χρηματικά πακέτα εξαγοράς ψήφων, κατηγορητήρια γιαχνί, δικογραφίες κακομαγειρεμένο φρικασέ, εκβιαζόμενοι συγγενείς, απειλούμενοι μικροπαραβατικοί και μπινεδοποιημένοι φίλοι, κοκ.
 
Σε όλους τους δρόμους της Αθήνας επικρατεί άκρα του τρόμου σιωπή. Όλοι, χωρίς να μιλούν από τρόμο, αναγνωρίζουν τους πραγματικούς κυβερνήτες και ιδιοκτήτες των πάντων. 24 ώρες την ημέρα πρωταγωνιστούμε σε θρίλερ του Χίτσκοκ. Μόνο οι διακινητές ηρωίνης κυκλοφορούν ελεύθεροι, απειλώντας και διατάζοντες τους περιφερόμενους νεοραγιάδες. Οι μισοί Αθηναίοι πληρώνουν προστασία στο ΚΑΡΤΕΛ. Καταστήματα τζόγου, διανομείς άσπρης, ντελίβερυ μαύρης, χρυσοχόοι χωρίς ταμειακές μηχανές, αρπαχτικά ενεχυροδανειστήρια, συνταξιούχοι υπάλληλοι ξενοδοχείων, καταστήματα κλεμμένων χωρίς φορολογικά στοιχεία, πόρνες υπαίθριες, πόρνες ξενοδοχειακές, φαστφουντάδικα χωρίς τουαλέτες, ψιλικατζίδικα χωρίς άδεια, μινιμάρκετ χωρίς ψυγεία, συνδικαλιστικά γραφεία δημοσίων λειτουργών ως διανεμητήρια παράνομων εντολών, βιβλιοχαρτοπωλεία με συνεργαζόμενους παραχαράκτες, κ.ο.κ. 
 
Αποσπασμένοι για δήθεν ασθένειες δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα επί δεκαετίες, σε χώρους ανέργαστης εργασίας, πρόθυμοι να δηλώσουν ότι ψέμα τους σερβίρουν σε οποιονδήποτε ανακριτή, ωθώντας την δικαιοσύνη στην αδικία. 
 
Οι άλλοι μισοί Αθηναίοι, όσοι έχουν νόμιμα καταστήματα ή ασκούν νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα και αποτελούν είδος με συρρικνούμενο συνολικό αριθμό, πληρώνουν προστασία στις Οικονομικές Εφορίες και στον Δήμο Πρεζαθηναίων. Τις δυο εισπρακτικές νομίμως επιβαλλόμενες πυραμιδικές υπεραπάτες. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ΔΟΥ τα χρήματα που εισπράττουν δεν τα αποδίδουν στον Ελληνικό λαό, αλλά στους Ούννους, ενώ ακόμη και το μερίδιο που θα μείνει στην χώρα ως χρηματοδότηση του κρατικού μηχανισμού, θα φθάσει στις αχόρταγες τσέπες των βαρόνων της διαπλοκής.
Στο Ελληνικό έθνος θα φτάσει μια δολοφονική υγεία, μια φενάκεια περίθαλψη, μια κίβδηλη παιδεία, μια ανεπαρκής εθνική άμυνα με ανεστραμμένο αμυντικό δόγμα. Υπάρχουν τα τέλη διοδίων για να τα παίρνουν χοντρά αυτοί που συμμετέχουν στο καθεστωτικό σάπιο γίγνεσθαι, ενώ ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζουν την ανάγκη να δηλώνουμε διαρκώς υποταγή. 
 
Όσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων, προτείνω ανεπιφύλακτα την μετονομασία σε Δήμο Πρεζαθηναίων, αφού η ονομασία πρέπει να παραπέμπει σε μεστά λειτουργικά νοήματα κοινής παραδοχής. Ο Δήμος πρότυπο της ανεύρεσης και χρήσης ηρωίνης σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές μεγάλων διεθνών πρακτορείων. Η μετονομασία μάλιστα θα προσφέρει και στον τουρισμό, αφού μπορεί να συρρέουν ναρκομανείς από όλο τον κόσμο. Άλλωστε ήδη αν κάνουμε μια στατιστική με ιατρικές εξετάσεις του Αθηναϊκού πληθυσμού, θα βρούμε χρήστες σκληρούς ή ελαφρύτερους σε ποσοστό πολλαπλάσιο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Μόνο δυο ή τρεις πόλεις της Δυτικής Αφρικής ξεπερνούν την Αθήνα. 
 
Το τυραννικό ολοκληρωτικό καθεστώς έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο ναρκο - δόγμα αναφορικά με τα εκατοντάδες μαγαζιά πρέζας, που διεθνή δημοσιογραφικά κανάλια τα υπολογίζουν σε 800. Είναι σύμφωνα με το καθεστώς χώροι αναψυχής, όπου παίζουν σκάκι, τάβλι και πρέφα. Επίσης, συχνάζουν καλλιτέχνες που συζητούν για φιλοσοφικά θέματα, γίνονται προβολές ταινιών υψηλού επιπέδου και διοργανώνονται διαγωνισμοί γνώσεων. Αυτά και πολλά άλλα παρεμφερή λέγονται σε όλες τις αρμόδιες ή συναρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες όπου επιβλήθηκε το γκεμπελικό «λέγε λέγε το κοπέλι κάνει το παιδί και θέλει». Έτσι, σήμερα αυτά τα μαγαζιά δεν τα πειράζει κανείς, ούτε διανοούνται αστυνομικοί ή εφοριακοί να πλησιάσουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούν ή ρατσιστές ή βέβηλοι, ή στην καλύτερη περίπτωση να τους πουν αγράμματους. 
 
Άλλωστε στην σχολή της αστυνομίας όπως και στα οικονομικά τμήματα των ΑΕΙ, δεν διδάσκεται ούτε ο Σαίξπηρ ούτε ο Ουμπέρτο Έκο, ούτε ο Νίτσε. Αν μπουν λοιπόν σε ένα χώρο αναψυχής υψηλής διανόησης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν αδιάβαστοι και να εκθέσουν τις υπηρεσίες τους, γι αυτό προτιμούν να μην πλησιάζουν καθόλου. Δυστυχώς στην σύγχρονη Ελλάδα υλοποιείται επακριβώς η γνωστή πρόβλεψη του Αριστοτέλη που την δανείζομαι από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ του:
 
«…επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και για να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές...Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…»
 
 
Γεώργιος Χατζηαντωνίου