vouliskopia

Μετά τη πόρτα που έφαγαν τα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση χάρη στη Γαλλία και την Ολλανδία, ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 12 Απριλίου 2020. Μέχρι τότε πολλά ασφαλώς έχουν να διαδραματιστούν. Οι... Ταρζανιές στο πολιτκό σύστημα των Σκοπίων κάνουν το δικό μας να φαντάζει ως καλοκουρδισμένη Ελβετική δημοκρατία. Θυμόμαστε ασφαλώς τις αναφορές για τη παρουσία του αμερικανού πρέσβη στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, τις φήμες για εκβιασμούς και απειλές βουλευτών του VMRO εντός του κοινοβουλίου για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, το άκυρο δημοψήφισμα που όμως έγινε δεκτό και φυσικά τη μη υπογραφή της συμφωνίας από τον Σκοπιανό πρόεδρο. Όλες αυτές οι συνταγματικές, νομικές και ηθικές εκτροπές ελάχιστη σημασία είχαν μπροστά στη προώθηση των συμφερόντων, κυρίως της Γερμανίας αλλά και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, προς το παρόν στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να προηγείται το αντιπολιτευόμενο VMRO που ήταν αντίθετο στη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν έχω πολλές ελπίδες ότι αν κερδίσει, πως η διαπλεκόμεη ηγεσία του θα ακυρώσει τη συμφωνία. Μερικές βαλίτσες από κάποιο ίδρυμα του Σόρος ή κάποια γερμανική ΜΚΟ και κάποιες υποσχέσεις για υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών προς το χειρότερο για εμάς και το πιθανότερον είναι ότι το VMRO θα κάνει κι αυτό μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα.

Αξίζει όμως να αναλογιστεί κανείς τη πιθανότητα, μία ενδεχόμενη κυβέρνηση VMRO στα Σκόπια να κηρύξει τη συμφωνία των Πρεσπών ως άκυρη (βάση των όσων συνέβησαν κατά τη ψήφισή της εκεί) ή να αποχωρήσει από αυτήν. Ιστορικά προηγούμενα υπάρχουν πολλά και ας κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ ότι δε τα βλέπει. Στη γειτονιά μας και πρόσφατα μάλιστα, η Αλβανία βρήκε τρόπο και αποχώρησε από τη συμφωνία με την Ελλάδα για τα όρια των ΑΟΖ των δύο χωρών.

Το θέαμα του Μητσοτάκη να τρέχει στον ΟΗΕ και να παρακαλάει να συνεχίσει να ισχύει η «κακή συμφωνία που δυστυχώς δεν μπορεί να ακυρωθεί» θα είναι πραγματικά τραγελαφικό και ίσως το μεγαλύτερο μνημείο ραγιαδισμού της νεότερης ιστορίας μας. Από την άλλη ο Γεωργιάδης, μόλις δει προς τα που φυσάει ο άνεμος, με μία ακόμα κωλοτούμπα θα προσπαθεί να μας πείσει πως η ΝΔ ως νέος Μέγας Αλέξανδρος, με τη ψυχραιμία της, κατάφερε να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απογοήτευση των διεθνιστών θα είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την απόρριψη του σχεδίου Ανάν στη Κύπρο και τις καταστροφές που μας υπόσχονταν αλλά δεν ήρθαν. Η δε σφαλιάρα στους εγχώριους υποτακτικούς των ξένων κυβερνήσεων ακόμα πιο ηχηρή!

Είναι πραγματικά κρίμα και ειρωνικό ταυτόχρονα, πως για τη προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, περιμένουμε την εκλογική επικράτηση των απογόνων των κομιτατζήδων του VMRO

 
Γεώργιος Μανωλόπουλος
Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων
Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς