pavlopoulos erdogam

 

Για άλλη μια χρονιά, με το πέρας των παρελάσεων μιας εθνικής επετείου, ακούσαμε από τα πιο επίσημα χείλη τη γνωστή «κασσέτα» με τα επαλαμβανόμενα κάθε χρόνο στερεότυπα λόγια. Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, υψηλό ηθικό, προειδοποιήσεις προς τη Τουρκία, σεβασμό του διεθνούς δικαίου κλπ κλπ...Ξύλινη γλώσσα, κενή ουσιαστικού περιεχομένου που δεν πείθει κανέναν.

Ας τα πάρουμε ένα ένα...

Πρώτον. Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις δε χτίζονται με λόγια. Χρειάζονται χρόνο αλλά και χρήμα που οι πολιτικοί μας προτιμούν να ξοδεύουν σε επιδόματα μεταφοράς φακέλων. Παραγγελία νέου κύριου πολεμικού υλικού έχει να γίνει εδώ και 14 χρόνια. Αρκετά πριν από τη κρίση δηλαδή, για αυτούς που αρέσκονται να ρίχνουν την ευθύνη για τη χρεωκοπία του δημοσίου στα έξοδα των εξοπλισμών και όχι στη κακοδιαχείριση του δημοσίου.

Δεύτερον. Υψηλό ηθικό. Λυπάμαι κύριε Παυλόπουλε και λοιπή πολιτκή ηγεσία, αλλά ηθικό δε χτίζεται με τη βαρετή επανάληψη των ίδιων δηλώσεων κάθε χρόνο. Χτίζεται στα σχολεία με τη σωστή διδασκαλία της ιστορίας και τη προβολή εθνικών παραδειγμάτων προς μίμηση. Δε γίνεται να διαβάλλετε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα ή να καταδικάζετε τον νεαρό που είχε το σθένος να κατεβάσει τη Τουρκική σημαία εντός των κατεχόμενων και μετά να περιμένετε ο λαός και η νεολαία να έχουν υψηλό ηθικό.

Τρίτον. Προειδοποιήσεις προς τη Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Δε ξέρω αν όντως τα πιστεύετε ή απλώς δηλώνετε με έμμεσο τρόπο την αδυναμία μας. Αν τα πιστεύετε τότε είστε επικίνδυνοι γιατί την ιδεοληψία σας αυτή κανείς στο κόσμο δεν την ενστερνίζεται. Αν από την άλλη είμαστε όντως τόσο αδύναμοι, τότε φταίτε εσείς για την εγκατάλειψη της ηθικής και υλικής προετοιμασίας μας. Μη ξεχνάμε ότι τα ίδια πρόσωπα και οικογένειες (με δική μας ευθύνη) εναλλάσσονται στη εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα για αυτό το περίφημο Διεθνές Δίκαιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε φέτος ότι «θα επιβάλλουμε το σεβασμό της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας». Δυστυχώς όμως, με τα λόγια σας περισσότερο προσβάλλεται την έννοια του Διεθνούς Δικαίου παρά οτιδήποτε άλλο. Διότι, όπως για παράδειγμα έχουμε αντικαπνιστικό νόμο που αδυνατείτε να εφαρμόσετε και άρα γελοιοποιείτε την ύπαρξή του, έτσι και το Διεθνές Δίκαιο όταν αδυνατείτε να το επιβάλλετε στη πράξη και μένετε μόνο στη στείρα επανάληψη βαρύγδουπων εκφράσεων, τότε ουσιαστικά το ακυρώνετε και γελοιοποιήτε και τη χώρα μας.

Και μια υπενθύμιση εδώ. Καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου δεν έχουμε μόνο από τη Τουρκία στο Αιγαίο και τη Κύπρο, αλλά και από την Αλβανία εις βάρος των δικαιωμάτων της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο. Εκεί ποια είναι η δικαιολογία μη επιβολής του σεβασμού της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας; Ας αφήσουν λοιπόν οι πολιτικοί τα λόγια και όλοι Έλληνες την αυτοκτονική στάση στρουθοκαμηλισμού που μας διακατέχει.

Το έπος του 40 δε πραγματοποιήθηκε έτσι ξαφνικά το πρωινό της 28 ης Οκτωβρίου, με επίκληση του «Διεθνούς Δικαίου» και των δολοπλόκων συμμάχων μας. Προηγήθηκε ηθική και υλική προεργασία τεσσάρων ετών από το καθεστώς Μεταξά. Και αν δεν σας αρέσει το καθεστώς της 4 ης Αυγούστου, αποδείξτε την ανωτερότητα του καθεστώτως της Μεταπολίτευσης με έργα, όχι με λόγια.

 

 

Γεώργιος Μανωλόπουλος
Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων
Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς