ellasistoria

 

Στην εποχή της πολιτικής ορθότητας που ζούμε, αν παρατηρήσει κανείς θα διαπιστώσει ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια μείωσης σε όλο τον Δυτικό κόσμο των επιτευγμάτων της Λευκής φυλής, προεξάρχοντα και πρωτοπόρο μέλος της οποίας είναι και οι Έλληνες.

Αντίστοιχα γίνεται προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης της αξίας του «πολιτισμού» άλλων φυλών. Όχι μόνο αυτό όμως. «Αντιρατσιστές» προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το παρελθόν, καταδικάζοντας ορισμένες από τις πράξεις μεγάλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος χρησιμοποιώντας ως κριτήριο τους πολιτικά ορθούς κανόνες και συμπαρασύροντας στη καταδίκη και διαγραφή με μια μονοκονδυλιά όλες τις συνεισφορές τους στη παγκόσμια ιστορία και πολιτισμό.

Από την Αγγλία μας έρχεται ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το University College του Λονδίνου μελετά την αλλαγή των ονομάτων κτιρίων που τιμούν πρωτοπόρους και με τεράστιο σε σημασία έργο επιστήμονες όπως του γενετιστή, ανθρωπολόγου και γεωγράφου Francis Galton, του αιγυπτιολόγου Flinders Petrie ή της παλαιοντολόγου, φεμινίστριας αλλά και φανατικής εχθρού των εκτρώσεων Mary Stopes. Όλοι αυτοί είχαν φυλετικές απόψεις που η πολιτικά ορθή λογοκρισία που επικρατεί στα ΜΜΕ, την παιδεία και στον δημόσιο διάλογο γενικότερα, δεν θέλει να ακούγονται.

Στις ΗΠΑ συμβαίνει κάτι ανάλογο με προσπάθειες να απαξιωθούν μια πληθώρα πολιτικών του 1700 και του 1800 επειδή κατείχαν σκλάβους. Πολλά πανεπιστήμια, που και εκεί αριστεροκρατούνται, προσπαθούν σταδιακά να απομακρύνουν αγάλματα και ονομασίες που τιμούν αυτούς τους ανθρώπους. Ειδικά στο στόχαστρο βρίσκονται οι προσωπικότητες που δημιούργησαν το κράτος των ΗΠΑ όπως οι Thomas Jefferson και George Washington. Μέχρι και την ονομασία της πόλης του Ώστιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας του Τέξας, προσπάθησε κάποια αντιρατσιστική ομάδα να αλλάξει συλλέγοντας υπογραφές για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Επίσης, έργα καλλιτεχνών όπως του Victor Arnautoff αντικαθίστανται γιατί παρουσιάζουν μια εικόνα των ΗΠΑ όπως ήταν τότε αντί όπως θέλουν να είναι τώρα.

Τι κοινό όμως έχουν όλες αυτές οι προσωπικότητες που τραβάνε τη προσοχή των αντιρατσιστών; Γιατί δε «καταδικάζονται» παλαιότερες προσωπικότητες ή «ρατσιστές» από άλλες φυλές ή θρησκείες; Το κοινό χαρακτηριστικό τους και ο λόγος που τους εχθρεύονται είναι ότι προέρχονται από μια εποχή που τα Ευρωπαϊκά Έθνη κυριάρχησαν σε όλο τον πλανήτη με την ισχύ των όπλων, την υπεροχή των επιστημών τους και την ανωτερότητα του πολιτισμού τους. Σε συνάρτηση με το παραπάνω, δεν είναι τυχαίο ότι συχνά ακούγονται φωνές που καταγγέλλουν το «ένοχο» αποικιακό παρελθόν, τις ευθύνες των Ευρωπαίων για τη σημερινή κατάσταση των πρώην αποικιών τους και το χρέος τους απέναντι στους λαούς αυτούς. Μπορεί οι αποικιοκράτες με ύπουλες τακτικές όντως να δημιούργησαν φεύγοντας καταστάσεις για να διατηρούν την επιρροή τους.

Ωστόσο από πλευράς τεχνολογικής ανάπτυξης και πολιτισμού, πολλές φορές βρήκαν λαούς ακόμα στην εποχή του λίθου και τους μετέδωσαν όλα τα επιτεύγματα που θεωρούμε ως δεδομένα. Αυτό το τελευταίο ξεχνιέται και οι αντιρατσιστές επικεντρώνονται στα μελανά σημεία και στην με κάποιο τρόπο επανόρθωση.

Οι Ευρωπαϊκής καταγωγής λαοί πρέπει λοιπόν να αισθάνονται ένοχοι, να αποδέχονται σιωπηλοί την πολιτικά ορθή νέα εποχή και να παρακολουθούν αδιαμαρτύρητα τη μετάλλαξη και καταστροφή των κοινωνιών τους ως μέρος των συνεπειών και των επανορθώσεων όλων των «ρατσιστικών δεινών» που επέφεραν στο κόσμο (!!!!!). Εσείς το αποδέχεστε αυτό; Εμείς όχι. 

 
Γεώργιος Μανωλόπουλος
Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων
Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς