Μέσα στα κρίσιμα και αποφασιστικά χρόνια που βιώνουμε, είναι ανάγκη, είναι χρέος να προετοιμασθούμε ψυχικά, ηθικά και Στρατηγικά για την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας και την Υπεράσπιση του Ζωτικού Ελληνικού Χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται - τεράστιο πλούτο για την χώρα μας και εμάς τους ίδιους.
Αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων, σε προσωπικό και μέσα, ούτως ώστε να διασφαλίζεται απόλυτα η εθνική κυριαρχία και η προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Τα τελευταία χρόνια ακολουθήθηκε μια πολιτική κατευνασμού, της αδράνειας και των παραχωρήσεων προς έναν (δυνητικό) «εχθρό», με σκοπό της αποφυγή μιας επαπειλούμενης σύγκρουσης. Η ανοχή των επιθετικών ενεργειών, το γεγονός ότι αυτές παραμένουν ατιμώρητες και η αδράνεια έναντι της συνεχούς επιθετικότητας, προκαλεί στο επιτιθέμενο υπερβολική αυτοπεποίθηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της επιθετικότητας του.
Η πολιτική του κατευνασμού αποτελεί στη Θουκυδίδεια σκέψη, μια ένδειξη αδυναμίας η οποία, όχι μόνο προκαλεί την εχθρική επιθετικότητα, αλλά συμπαρασύρει σε αντίστοιχη στάση ακόμη και δυνάμεις, μικρότερες, π.χ. Αλβανία, Σκόπια ή άλλες Ισραήλ, Η.Π.Α., που προσβλέπουν στην αποκόμιση εύκολων και σχετικά ακίνδυνων ωφελημάτων.
Η γεωπολιτική θέση και τα αριθμητικά μεγέθη της πατρίδος μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου μας, έναντι της Τουρκίας, μας καθιστούν ευάλωτους, σε μια ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια της ή κατάληψης εθνικού χώρου. π.χ. Η Στρατιωτική κατάληψη απ΄ την Τουρκία, της νησίδας Στρογγύλης (την οποία ειρήσθω εν παρόδω, εγκληματικά οι ελληνικές κυβερνήσεις την αφήνουν άνευ οικονομικής ζωής προκειμένου να της χαρίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα ) που παγκοσμίως, θεωρείται η νησίδα με την μεγαλύτερη αξία, είναι αυτή τη στιγμή, εύκολος στόχος με ελάχιστες πιθανότητες ανακατάληψης της.
Μια τέτοια στρατιωτική κίνηση της Τουρκίας θα είχε τεράστια ετεροβαρή Στρατηγικά και Οικονομικά οφέλη για αυτήν, που πρέπει "πάση θυσία οι κυβερνώντες" να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα να την αποτρέψουν άλλως θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό Λαό.
Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να έχουμε καλύτερη πληροφόρηση, ευέλικτα, σύγχρονα και ανταποδοτικά όπλα άμυνας και αντεπίθεσης, που θα είναι αναπτυγμένα στη Θράκη, στο Αιγαίο, τη Κρήτη και στη Κύπρο, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να δύνανται να δώσουν αιφνιδιάστηκα το πρώτο και καίριο πλήγμα στον εχθρό ή να του ανταποδώσουν ισοδύναμο πλήγμα σε βάθος. Πέραν της Ανατολικής Θράκης, Ίμβρου, Τενέδου και κατεχόμενης Κύπρου, δεν προσφέρεται επιθετική ενέργεια κατάληψης και δημιουργίας μακράς διάρκειας προγεφυρώματος, έτσι στα σημεία αυτά θα επικεντρώσουμε τις επιθετικές προπαρασκευές μας, εκτός των εναερίων και μακρών αεροβαλλιστικών δυνάμεων μας.
Το κυρίαρχο στρατηγικό μας δόγμα δεν πρέπει να είναι πώς θα κρατήσουμε τα νησιά μας που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά παράλια. Αν τα πάρουν για μερικές ώρες εμείς θα πρέπει να ανταποδώσουμε με το πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Γατί ναι, όντως «η Κύπρος κείται μακράν» αλλά η και Κωνσταντινούπολη κείται εγγύς...!!!
Βασικός γνώμονας πάντα η υπεράσπιση με επιτυχία του εθνικού συμφέροντος με ή όχι συμμαχίες, συντάσσοντας Στρατηγικό Δόγμα και ενεργοποιώντας τάχιστα δομές Υβριδικού πόλεμου...Στα πλαίσια αυτά και το Στρατηγικό Δόγμα, είναι αναγκαία και άμεσα:
Α. Η χάραξη Εθνικού Δόγματος.
Β. - Η στρατιωτική θητεία, που ρυθμίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 6 και ερμηνευτική δήλωση) ορίζει ότι «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων». Εναπόκειται δηλαδή στον κοινό νομοθέτη η ρύθμιση σχετικά με την επιβολή ή όχι υποχρεωτικής στράτευσης, καθώς και των ειδικότερων λεπτομερειών αναφορικά με την εκπλήρωσή της.
- Επιβάλλεται η Υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18, η 12μήνη θητεία για άρρενες (6μηνη - για τους γονείς και τους Έλληνες του εξωτερικού) και η 3μηνη για τις Ελληνίδες, με εξαίρεση τις μητέρες. Οι επιθυμούντες στρατεύσιμοι θα μπορούν να παραμείνουν στο στρατό, σε καθεστώς ειδικής έμμισθης θητείας, για άλλο ένα έτος και στη συνέχεια οι αξιολογούμενοι-ες ως ικανότατοι, θα δύνανται να προσληφθούν με καθεστώς 8ετούς βραχείας ανακατάταξης, ως υπαξιωματικοί, αναλόγως των προσόντων τους και στη συνέχεια να τους παραχωρείται προνομιακή πρόσληψη έμμισθου Εθνοφύλακα, ακατοίκητων νησίδων του Αιγαίου.
- Οι γυναίκες θα καλύπτουν μη μάχιμες θέσεις σε αστικά κέντρα (εκτός αν ζητήσουν εθελοντική μετάταξη) και οι άνδρες θα υπηρετούν το σύνολο της θητείας τους στις ειδικές δυνάμεις και σε μονάδες της παραμεθορίου και Κύπρου, με απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες στους νέους για τη συνέχεια της ζωής τους.
- Εκ νέου άνοιγμα των φακέλων με τις απαλλαγές και αυστηρές ποινές σε όσους απέφυγαν την στράτευση με μη νόμιμο τρόπο.
- Αποκατάσταση του κύρους, του ηθικού και της αξιοπρέπειας των Ενόπλων Δυνάμεων και εστίαση των καθηκόντων τους στον θεσμικό τους ρόλο.
- Πλήρης απεξάρτηση των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κόμματα και κατάργηση του συνδικαλισμού. Θέσπιση αυστηρού αξιοκρατικού πλαισίου για την προαγωγή των Αξιωματικών.
- Επανασύνδεση της μισθοδοσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτή των δικαστικών.
- Πέραν των υπό την στενή έννοια ενόπλων δυνάμεων του Έθνους θα πρέπει να οργανωθούν, στελεχωθούν και αναπτυχθούν και άλλες πολλαπλές εφεδρικές δυνάμεις του Λαού μας, όπως, η εφεδρεία των ενόπλων δυνάμεων, η Εθνοφυλακή, η Πολιτοφυλακή και η Πολιτική Προστασία.
- Να διατεθούν αμέσως 5-6 δισ. για την άμεση επιχειρησιακή αποκατάσταση της δυνατότητας και αξιοπιστίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Να επανασχεδιαστεί και υλοποιηθεί το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα του Ελληνισμού.
Γ. - Εθνικοποίηση και ενίσχυση των νευραλγικών ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,Ελληνικά Ναυπηγεία και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Αναδιάρθρωση των Διοικήσεών τους και επαναπρόσληψη του έμπειρου προσωπικού τους Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας. Ανάπτυξη Ελληνικής καινοτόμου Πολεμικής Βιομηχανίας.
- Αναβάθμιση και εκμετάλλευση των εθνικών δυνατοτήτων παραγωγής πολεμικού υλικού σε δημόσιο (ΕΑΣ, ΕΑΒ κλπ) και ιδιωτικό (ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες) επίπεδο, για μείωση του κόστους των εξοπλισμών, δημιουργία θέσεων εργασίας και δυνατότητα εξαγωγών σε άλλες χώρες, με αντίστοιχη εισροή κεφαλαίων.
- Να μετατρέψουμε όλα τα ξεπερασμένα τεχνολογικά τεθωρακισμένα μας (Μ48-60, ΑΜΧ, Leopard1 A4 κλπ) σε υπερσύγχρονα ΤΟΜΑ στις δικές μας πολεμικές βιομηχανίες, όπως κάνει το ισραήλ το οποίο έχει τεράστια εμπειρία στα πεδία των μαχών, αντί να τα στέλνουμε βλακωδώς στα χυτήρια.
- Να ολοκληρωθούν όλα τα εν εξελίξει εξοπλιστικά ή επισκευαστικά προγράμματα του ΠΝ και Π.Α. με οποιοδήποτε κόστος (ΤΠΚ, Ρ-3Β, κλπ). Αν απαιτούνται προσλήψεις, να γίνουν.
- Έναρξη λεπτομερέστερης σχεδίασης και προώθησής κατασκευής «Εθνικού Πλοίου», μιας τελευταίου τύπου Φ/Γ, που θα εξασφαλίζεται την ναυπήγηση της σε ελληνικά ναυπηγεία ικανού αριθμού πλοίων με ικανοποιητικές επιδόσεις/δυνατότητες και σε ανεκτό για τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας κόστος.
- Απαραίτητη προϋπόθεση για την επικύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας αγοράς οπλικών συστημάτων η συμπαραγωγή. (Την ώρα που η ελληνική αμυντική βιομηχανία παραπαίει, οι Τούρκοι παράγουν δικά τους οπλικά συστήματα, μέχρι τεθωρακισμένα, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη).
Δ. - Απαιτείται η άμεση κατάργηση πάνω από 50 στρατοπέδων που δεν έχουν ουδεμία άλλη χρήση και ωφέλεια από το να τροφοδοτούν τις καφετέριες των πόλεων και των χωριών όπου εδρεύουν (και έχουν δει πόλεμο τελευταία φορά την εποχή του Κιουταχή Πασά) σε μια τρανή απόδειξη πολιτικού λαϊκισμού εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.
- Ίδρυση και λειτουργία, Στρατιωτικών λυκείων, Σουφλί., Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λάρισα, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Σπάρτη, Βάρη, Αχαρναί, Χαλκίδα, Σύρο, Ρέθυμνο, Λέσβος, Σάμος.
- Ίδρυση και λειτουργία, Ναυτικών λυκείων, Ηγουμενίτσα, Κυλλήνη, Ναύπλιο, Πάτρα, Ελευσίνα, Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα, Ωρωπό, Κύμη, Άγιο Κωνσταντίνο, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ν. Μηχανιώνα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Σητεία, Χίος, Ρόδος .
- Η μετεγκατάσταση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (Σ.Μ.Υ) στη Ξάνθη-Θράκη.
- Η μετεγκατάσταση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) στο Κυριαμάδι Σητειας Κρήτης. Στο Κέντρο της Ανατολικού Μεσογείου.
- Μετεγκατασταση της Σχολής των λιμενοφυλακων στη νήσο Στρογγυλη, για να της προσδώσει ζωή και κυριαρχικά δικαιώματα πλήρη.
- Ίδρυση Ανώτατης Διακλαδικής Στρατιωτικής Ακαδημίας - Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.
- Απόκτηση νέων ναυτικών (και αεροπορικών) δυνατοτήτων, μετατόπιση της όλης διάταξης, που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και διαρκή παρουσία μας Νοτιοανατολικά , προκειμένου η Χώρα μας να υπερασπίσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.
i) Να ενισχυθεί άμεσα και περαιτέρω η υποδομή του ναυσταθμου, στις Τρείς Μπούκες της Σκύρου και ένα μέρος του στόλου, πρέπει να ναυλοχεί εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης με τη γείτονα χώρα, προκειμένου να επιτηρεί και ελέγχει τα Στενά.
ii) Απαιτείται η άμεση μεταφορά μέρους του πολεμικού στόλου στο ναύσταθμο στο Κυριαμάδι - Σητείας Κρήτης- Στο Κέντρο της Αν. Μεσογείου-στο κέντρο του θεάτρου του πολέμου, και πλησίον του νησιώτικου συμπλέγματος του Καστελλόριζο, όπου πιθανότατα θα κτυπήσει η Τουρκία (τουλάχιστον των μονάδων κρούσης, μιας και η παραμονή στη Σαλαμίνα εξυπηρετεί μόνο το να κοιμούνται τα πληρώματα στα σπίτια τους και να «μην ξεσπιτωθούν»).
iii) Καθώς και η μεταστάθμευση μέρους του στόλου στο "Μαρί" της Κύπρου και μιας μοίρας αεροσκαφών μιράζ στην αεροπορική βάση της Πάφου.
- Να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Αυλίδα Χαλκίδος (από όπου ξεκίνησε και η εκστρατεία για την Τροία - Σημειολογικά), με ένα τάγμα της στη Παραλία Κύμης (από όπου ξεκίνησε και ο αποικισμός της Ιωνίας - Σημειολογικά), ένα στο Μπούρο - Καρύστου, ένα στην Ν. Ιωνία - Βόλου (από όπου ξεκίνησε και η Αργοναυτική εκστρατεία - Σημειολογικά), ένα στη Σύρο - Κυκλάδων και ένα στο Κυριαμάδι Σητείας - Κρήτης, στο κέντρο της Αν. Μεσογείου, προκειμένου να έχει, πολλές εναλλακτικές και ταχύτερες προσβάσεις στα Μικρασιατικά Παράλια, Στρογγύλη και Κύπρο, για οποιαδήποτε περίπτωση ξαφνικής εμπλοκής της, εκμεταλλευόμενη τις υφιστάμενες λιμενικές δομές και ακτοπλοϊκά πλοία εκεί.
- Εγκατάσταση, μεγάλης ακτίνας δράσης, RANDAR και βαλλιστικών πυραύλων, εδάφους - θαλάσσης και εδάφους - αέρος, στις Β/Ανατολικές ακτές της Σητείας, που θα καλύπτουν το Νότιο Αιγαίο μέχρι τη Κύπρο.
Ε. - Η νέα κυβέρνηση πρέπει να την διαχειριστεί την κρίση με την Τουρκία στη ΝΑ Μεσόγειομε ότι μέσα διαθέτει ή μπορεί να αποκτήσει άμεσα. Δυστυχώς το 2024 και οι γαλλικές Belhara είναι πολύ μακριά και το ΠΝ καλείται να αποτινάξει τον «απρόθυμο» ρόλο του και να πράξει αυτό το οποίο ιστορικά έπραττε, να πρωταγωνιστήσει. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει υποχρέωση να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την αλλαγή νοοτροπίας και στην ενεργοποίηση όλων των υφιστάμενων ή ενδεχομένων ναυτικών δυνατοτήτων.
Θα πρέπει λοιπόν με απόλυτη προτεραιότητα το ΠΝ να αποκτήσει πλήρη διαθεσιμότητα και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης. Ούτε «αποδεκτά» ποσοστά διαθεσιμότητας, ούτε «ποιοτικά πλεονεκτήματα», ούτε φανταστικοί πολλαπλασιαστές ισχύος πλέον αρκούν. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν τουλάχιστον οι παρακάτω ενέργειες:
• Να εξασφαλισθεί η διαθεσιμότητα στο 100% (διεθνώς αποδεκτό το 80%, στην ειρήνη όμως) των μονάδων του Στόλου, με απόλυτη προτεραιότητα στην απόκτηση των ελλειπόντων ανταλλακτικών και την εκτέλεση όλων των επισκευαστικών εργασιών. Αν απαιτούνται επιπλέον κονδύλια ή προσλήψεις, πρέπει να γίνουν άμεσα.
• Να αποκατασταθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των μονάδων του Στόλου. Τα πλοία και τα ελικόπτερα δεν αρκεί να πλέουν ή να ίπτανται. Απαιτείται να είναι έτοιμα να επιχειρήσουν.
• Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την άμεση απόκτηση Α/Τ τ. Arleigh Burke από τις ΗΠΑ.
• Να επιδιωχθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα των γαλλικών Φ/Γ τ. Belhara, με στόχο την απόκτηση πλοίων που θα ικανοποιούν πλήρως και απαρέγκλιτα τις απαιτήσεις του ελληνικού ΠΝ, όχι του γαλλικού.
• Να εξετασθεί η δυνατότητα άμεσης πρόσκτησης και άλλων ναυτικών και αεροπορικών δυνατοτήτων, εφόσον υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες από άλλες χώρες και απαιτούνται για το ΠΝ και την Π. Α. .
• Να σταματήσει κάθε ιδέα και συζήτηση για ενδεχόμενη απόσυρση ναυτικών Μονάδων λόγω παλαιότητας, υποχρεώσεων κλπ. Τα πλοία θα μειωθούν όταν τελειώσει η κρίση.
Δυστυχώς η κρίση στην ΝΑ Μεσόγειο κλιμακώνεται καθημερινά. Η λύση δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Έχουμε χάσει εξαιρετικά πολύτιμο χρόνο. Δεν έχει σημασία αν οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ή κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει ή να έχουν γίνει διαφορετικά. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υποχρέωση προς τη Πατρίδα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αντιμετωπίσει άμεσα όλα τα προβλήματα και να υπερασπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα τα εθνικά μας συμφέροντα οπουδήποτε αυτά αμφισβητούνται, απειλούνται ή εκτιμάται ότι πρόκειται να απειληθούν ενώ σε αυτό πρέπει να έχει την βοήθεια, τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των απανταχού Ελλήνων.
Η Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη προκαλεί και ετοιμάζεται για το κτύπημα, η οποιαδήποτε αναβλητικότητα της σύγκρουσης από την πλευρά μας, θα πρέπει να έχει ως μόνον σκοπό την ενδυνάμωση μας, άλλως δεν έχει καμία αξία , "το γοργών και χάριν έχειν".
Λύση κατά τα εθνικά μας συμφέροντα δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα και τα τύμπανα του πολέμου πρέπει να ηχούν, και μάλιστα δυνατά.
Οι ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν προβλέπουν ειδική διαδικασία, που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν κράτη - μέλη της Ε.Ε., όταν δεχθούν ένοπλη επίθεση και είναι δική τους αρμοδιότητα να επιλέξουν την διαδικασία που θ’ ακολουθήσουν...!!!, το ίδιο και το ΝΑΤΟ για σύγκρουση μεταξύ των μελών του.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υποχρέωση προς το Έθνος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να προετοιμαστεί να δώσει τον "υπέρ πάντων αγώνα", να αντιμετωπίσει άμεσα όλα τα προβλήματα και να υπερασπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα τα εθνικά μας συμφέροντα οπουδήποτε αυτά αμφισβητούνται, απειλούνται ή εκτιμάται ότι πρόκειται να απειληθούν και να μην επαναπαύονται στη φιλική και ενδοτική στάση του νέου πρωθυπουργού απέναντι στον προκλητικό Ερντογαν.
Η επόμενη πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, δεν είναι μακριά και θα κρίνει το μέλλον των δύο χωρών και των λαών τους, οι ευθύνες προς την ιστορία και όσους ζωντανούς...τεράστιες.