logokrisia mama me moro

 

Η Μάχη της Πολιτισμικής Προπαγάνδας και η απαγορευμένη διαφήμιση της Volkswagen (video).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε (!) να νομοθετήσει επίδομα απόκτησης παιδιού 2.000 ευρώ για να λύσει (!) το δημογραφικό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, απαγορεύτηκε πρόσφατα μια τηλεοπτική διαφήμιση της Volkswagen επειδή σύμφωνα με την αρμόδια κρατική αρχή παρουσίαζε «επιβλαβή στερεότυπα φύλων». Ποια ήταν αυτά τα στερεότυπα; Μία μητέρα καθόταν σε ένα παγκάκι διαβάζοντας στο μωρό της σε αντίθεση με τους άνδρες στην ίδια διαφήμιση οι οποίοι ήταν αστροναύτες και αθλητές. Η αρμόδια αρχή (Advertising Standards Authority-ASA) έθεσε σε ισχύ τους νέους κανόνες της πρόσφατα. Στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θέλει να εξαφανίσει επιβλαβή ή προσβλητικά στερεότυπα όπως άντρες να δυσκολεύονται να αλλάξουν πάνες ή γυναίκες να είναι υπεύθυνες για το φαγητό ή τη καθαριότητα του σπιτιού. Ασφαλώς, με τη λογική της αρχής, «νέου τύπου» οικογένειες ή οτιδήποτε «μειονοτικό» ή «εναλλακτικό» θα είναι καλοδεχούμενο.

Δείτε εδώ την διαφήμιση...https://www.youtube.com/watch?v=U4tAVYvYz7U

Ζούμε σε μια εποχή όπου με νομότυπο τρόπο το «σύστημα» που θέλει να επιβάλλει τη Νέα Εποχή, φροντίζει να φιμώνει τον οποιοδήποτε έχει αντίθετη άποψη ή προβάλλει έστω και κατά λάθος πρότυπα που εδώ στην Ελλάδα θα τα συνοψίζαμε στο τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. Οι εχθροί των εθνών δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη. Εμποδίζουν ακόμα και μια αθώα διαφήμιση αυτοκινήτων από το να προβληθεί, αν αυτή η διαφήμιση προβάλλει ασυναίσθητα τον παραδοσιακό ρόλο των φύλων και κατά συνέπεια ενισχύει έναν από τους βασικούς πυλώνες του έθνους, την οικογένεια.

Κατανοούν τη δύναμη της εικόνας και της προπαγάνδας. Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τα πρότυπα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και τις επιταγές της πολιτικής ορθότητας ενώ αντίθετα λοιδορούν ή ακόμα πιο αποτελεσματικά, αποσιωπούν οτιδήποτε δε συμβαδίζει με τα σχέδιά τους. Παράλληλα όμως αποδεικνύεται και η ισχύς της πρότασής μου στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδος. Σε εκείνο το άρθρο για το δημογραφικό, αναφερόμουν ανάμεσα σε άλλα και στην ανάγκη καλαίσθητης και ασυναίσθητης προπαγάνδας εκ μέρους του κράτους, χρησιμοποιώντας μέσα όπως η τηλεόραση και ο κινηματογράφος, για τη προβολή πολύτεκνων οικογενειών ως προτύπων στους νέους.

Από κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας μη περιμένουμε ασφαλώς να προχωρήσουν ποτέ σε τέτοιου είδους μάχη προπαγάνδας. Όχι μόνο για το δημογραφικό αλλά για οτιδήποτε έχει να κάνει με αξίες όπως το έθνος, η θρησκεία και η οικογένεια. Το αντίθετο μάλιστα. Ότι αντεθνικό αποφασίσουν οι απάτριδες της Ευρωπαϊκής επιτροπής, η Νέα Δημοκρατία θα τρέξει ασθμαίνουσα να το εφαρμόσει. Στο δε εσωτερικό, ελάχιστα θα πράξει για να ανατρέψει την εθνομηδενιστική ηγεμονία της αριστεράς στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και την πρόσβαση στο δημόσιο λόγο. Αυτή ήταν άλλωστε που τους νομιμοποίησε.

Τα έθνη της Ευρώπης αντιδρούν όμως. Σιγά σιγά ξυπνούν από το λήθαργό τους. Ίσως όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε και ακόμα πιο αργά στη χώρα μας. Αν μη τι άλλο όμως, ο καθένας από εμάς ας συνειδητοποιήσει τι επιχειρείται εναντίον του έθνους μας και ας προσπαθήσει να ανοίξει τα μάτια του περίγυρού του....

 
 
Γεώργιος Μανωλόπουλος
Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων
Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς