eklogesee19 

Δεν έχουμε χρόνο για ύβρεις, δεν έχουμε ανάγκη από οπαδούς...Πικρή γεύση η προεκλογική περίοδος, για άλλη μια φορά. Η γηπεδοποίηση της πολιτικής και οι εκατέρωθεν εξυβρίσεις δείχνουν όχι μόνο την ποιότητα του πολιτικού λόγου, αλλά και την πρόθεση γενικά των πολιτικών ταγών να αποσπούν το βλέμμα των πολιτών από σοβαρότερα θέματα, είτε επειδή οι ίδιοι δεν διαθέτουν προτάσεις, είτε επειδή δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με σοβαρά θέματα. 

Κανείς δεν αναφέρεται σε προτεινόμενες λύσεις στα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν προτείνεται. Απλά επιδιώκεται η περίφημη «πόλωση» του εκλογικού σώματος. Σα να λέμε, μαζεύουμε τα πρόβατα στα μαντριά, για να μετρηθούμε.

Τι θα γίνει με την Τουρκική προκλητικότητα;

Ποιο πλάνο υπάρχει στη χώρα για να αντιμετωπιστεί μια ολοένα και αυξανόμενη αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο υπέρ της γείτονος;

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα, μετά την επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών;

Ποιες λύσεις ή σχέδια υπάρχουν, σε περίπτωση που η Σκοπιανή πλευρά συνεχίσει να επιδιώκει τη διαμόρφωση «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας;

Πώς θα πορευτεί η χώρα μας στην Ευρώπη, μετά και τις νέες εξελίξεις στη Νότια Ευρώπη και το Brexit;

Έχετε ακούσει τίποτε από αυτά τα σοβαρά ερωτήματα να τίθενται στην πολιτική σκηνή από τους ταγούς; 

Σε τοπικό επίπεδο (δεν αναφέρομαι μόνο στην Καλλιθέα που ασχολούμαι πολιτικά), βλέπω να κρατείται μια παρόμοια απαξιωτική στάση. Αντί προτάσεων, βλέπω να διατυπώνονται ύβρεις, αντί να εντοπιστούν προβλήματα, ακούγονται χυδαιότητες για αντιπάλους με τους οποίους, όμως, θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν μετά τις εκλογές, καθώς, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, η συναίνεση είναι απαραίτητη για την επιτυχή επίλυση θεμάτων που αφορούν την πόλη και τις γειτονιές της (την όποια πόλη). Για να μη μιλήσω, βέβαια για την «κουλτούρα» του τύπου «ποιος θα βγάλει την καλύτερη selfie και με ποιον»…

Η γηπεδοποίηση της πολιτικής οδηγεί τον κόσμο σε απάθεια, αποχή και απαξίωση της πολιτικής. Επιπλέον, οδηγεί σε αδυναμία συζήτησης σε επίπεδο ιδεολογικό. Πώς να συζητήσεις με κάποιον που, λόγω της ιδεολογικής του αγκύλωσης, αρνείται, ας πούμε, να δεχτεί ως ιστορικό γεγονός τη γενοκτονία των Ποντίων; Πώς να υπάρξει σοβαρή συναίνεση στο ζήτημα της εκπαιδευτικής πολιτικής, όταν ορισμένοι αρνούνται να αντιληφθούν ότι εκπαίδευση που δεν έχει εθνικό πρόσημο δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μια άχρωμη απόκτηση δεξιοτήτων που οδηγεί σε πολιτιστική αποχαύνωση και πολιτικό μαϊμουδισμό; 

Δεν έχουμε χρόνο για ύβρεις, δεν έχουμε ανάγκη από οπαδούς. Χρόνο για διατύπωση σοβαρών προτάσεων μόνο έχουμε, ανάγκη από σοβαρούς, πεπαιδευμένους πολίτες έχουμε.

 
Δημήτρης Γκίκας
Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας
Ελληνική Κοσμοκρατορία
 

 

20 ΣΚΟΠΟΙ και ΣΤΟΧΟΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...!!!

1. Κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών και δικαστική έρευνα κατά των δημιουργών και υποστηρικτών της.

2. Εγκαθίδρυση θεσμών άμεσης δημοκρατίας στη χώρα μας, μέσω δημοψηφισμάτων και κληρωτών σωμάτων.

3. Στήριξη στην εθνική συνέχεια του Ελληνικού γένους και διασφάλιση με πολλαπλούς τρόπους της δημογραφικής ανόδου. Στήριξη της Ελληνικής οικογένειας και παράδοσης, ανατροπή της δημογραφικής συρρίκνωσης.

4. Εθνική κυριαρχία και ακύρωση όλων των ξένων παρεμβατικών μηχανισμών υποδούλωσης. Αυστηρός έλεγχος όλων των ΜΚΟ. Εξωτερική πολιτική με όραμα.

5. Ανάδειξη με κάθε δυνατό τρόπο του Ελληνικού Πολιτισμού και ιστορικής κληρονομιάς. Διαφύλαξη της Ελληνικής πολιτισμικής - πολιτιστικής ταυτότητας και κοσμοαντίληψης.

6. Ισονομία, δικαιοσύνη και ισοπολιτεία για όλους τους πολίτες. Δημιουργία μιας αληθινά Ελληνικής πολιτείας με υγιείς θεσμούς.

7. Κοινωνική αλληλεγγύη, εργασιακή δικαιοσύνη, αξιοκρατία στο δημόσιο και αυστηρά αρμονικές σχέσης των τάξεων, εργοδοτών - εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και αυστηρές ποινές κατά της εργοδοσίας σε περίπτωση παραβίασης τους

8. Πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη με συμμετοχή πολιτών. Κατάργηση της ατιμωρησίας και επιβράβευση της αριστείας.

9. Στήριξη και οργάνωση υπέρ των συμφερόντων του Ελληνισμού της πανίσχυρης Ελληνικής ομογένειας. Δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού.

10. Οικολογική ανάπτυξη με υψηλά στάνταρ στην ποιότητα ζωής, προστασία του περιβάλλοντος και προστασία των ζώων.

11. Κράτος πρόνοιας και παροχών υγείας - περίθαλψης, ποιοτική αναβάθμιση με πολύ υψηλά στάνταρ σε υπηρεσίες και υποδομές υγείας.

12. Περιφρούρηση των εθνικών συνόρων, μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση, το λαθρεμπόριο και την λαθραία εργασία εις βάρος των υπολοίπων πολιτών. Βάζουμε τέλος στο εφιαλτικό σχέδιο των διεθνιστών για την αντικατάσταση των Ευρωπαικών πληθυσμών με παράνομους μετανάστες.

13. Έμφαση στην Ελληνική κλασική παιδεία, κοσμοθεωρία και κοσμοαντίληψη, απελευθέρωση των πανεπιστημίων ως μοχλός ανάπτυξης της χώρας. Επιστροφή στην αρχαία Ελληνική γλώσσα (απόδοση), σε βάθος 2 - 3 γενιών, ως επίσημη γλώσσα μας. Προσπάθεια να γίνει η επίσημη γλώσσα όλης της Ε.Ε. Κατάργηση του ακροαριστερού ασύλου της βίας και της εγκληματικότητας. Κατάργηση κάθε κομματικής οργάνωσης στους ναούς της επιστήμης.

14. Ποιοτική βελτίωση των Μ.Μ.Ε. με υψηλά στάνταρ και αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Κανόνες ιδεολογίας και τέλος στην πολιτική - κομματική εξαγορασμένη προπαγάνδα.

15. Καταγραφή του πραγματικού χρέους της Ελλάδας, εκδίκαση των μνημονίων, (νομικός έλεγχος της νομιμότητας των μνημονίων και των παραμέτρων τους) τιμωρία όλων των υπεύθυνων της χρεοκοπίας και όσων την απέκρυψαν ή την υπερασπίστηκαν. Διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.

16. Ολική αναθεώρηση της σχέσης του κράτους και των πολιτών με τις ιδιωτικές τράπεζες. Τέλος σε όλες τις αυθαιρεσίες των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Ειδική μέριμνα όσο αφορά την πρώτη κατοικία και τους τίμιους πολίτες με κόκκινα δάνεια.

17. Δημιουργία όρων ανταγωνιστικής οικονομίας με απώτερο σκοπό την οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και αυτάρκεια. Αναδιοργάνωση της χώρας και ισχυρή οικονομία για ασφαλή μελλοντική επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Σταθερή και πολύ απλή, με πλάνο 20-30ετίας, χαμηλή και οριζόντια φορολογία. Δεν θα φορολογείται η καταναλωτική δαπάνη ξανά, ως φορολογικό εισόδημα, καθώς έχει ήδη φορολογηθεί από το ΦΠΑ.

18. Αναγέννηση μιας ισχυρής Ελληνικής βιομηχανίας - παραγωγής, με στόχο την κάλυψη της εσωτερικής ζήτησης αλλά και τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες. Οικονομική εκμετάλλευση όλων των φυσικών μας πόρων - Ανακήρυξη άμεσα της Α.Ο.Ζ.

19. Πολεοδομική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση, καλαισθησία και βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Τα πρότυπα της αισθητικής αναμόρφωσης θα ληφθούν κυρίως από την αρχαιοελληνική κλασική εποχή αλλά και τον μεσαιωνικό Ελληνισμό ή την πιο πρόσφατη λαϊκή παράδοση πάντα συμφώνως με τις τοπικές αισθητικές ανάγκες και χαρακτηριστικά. Μεγαλύτερη έμφαση στα ιστορικά κέντρα των πόλεων με σκοπό την πλήρη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

20. Στόχος και όραμα για τον Ελληνισμό, με βάθος τον 21ο αιώνα, η χώρα μας να γίνει ξανά κορυφαία σε όλους τους τομείς, βασιζόμενη στον ορθολογισμό, την αξιοκρατία, την τεχνολογία - τεχνογνωσία αιχμής, την οικονομία και τον πολιτισμό