ellinikiglossa

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ακόμη ένας ξένος που μιλά την αρχαία ελληνική διάλεκτο, πρόκειται για την αδερφή του ιδρυτή του Φεισμπουκ, μιλά και αυτή αρχαία ελληνικά. Για όσους ερευνήσουν το θέμα, θα παρατηρήσουν ότι υπάρχουν άτομα σε μεγάλες θέσεις εξουσίας που μιλούν την αρχαία ελληνική και εντός και εκτός χώρας.

Ποιά είναι η αιτία που μιλούν μια γλώσσα που όπως λένε κατά καιρούς είναι νεκρή; Ποιός ο λόγος ένας ξένος να μάθει αρχαία ελληνικά και δε μαθαίνει την ελληνική δημοτική που με αυτή θα χρειαστεί να μιλήσει όταν βρεθεί στην Ελλάδα;

Έχουν λόγο όμως που την ομιλούν. Είναι η γλώσσα του μέλλοντος. Το μόνο που δε γνωρίζουμε είναι αν θα την μιλούν όλοι ή μια συγκεκριμένη ομάδα. Αν θα επιτρέπεται να τη μαθαίνουν όλοι ή όχι. Δε θα λένε όμως ότι μιλούν την αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτό δε θέλουν να το λένε. Θα αναφέρουν και θα δηλώνουν ότι μιλούν την παγκόσμια γλώσσα. Ήδη το γνωρίζουμε ότι θέλουν να τη βαφτίσουν παγκόσμια γλώσσα και οχι ελληνική. Στην Ιταλία έχουν διοργανώσει εκδήλωση που εκεί τιμούν την παγκόσμια γλώσσα και δεν την αναφέρουν ως ελληνική.

Για να το κατορθώσουν αυτό επιλέγουν την εξής σκέψη: Έχουν ξεχωρίσει την αρχαία ελληνική απόδοση από την ελληνική δημοτική. Τις θεωρούν διαφορετικές γλώσσες. Δε θεωρούν ότι είναι απλώς διάλεκτοι της ίδιας γλώσσας. Ότι είναι το ίδιο με διαφορετική σύνταξη. Δηλώνουν ότι άλλη γλώσσα είναι τα αρχαία και άλλη τα νέα και ότι η αρχαία γλώσσα είναι νεκρή γλώσσα, τη στιγμή μάλιστα που πρόσωπα μεγάλου κύρους δηλώνουν ότι τη μιλούν.

Αυτό θέλουν. Θέλουν να κλέψουν την ταυτότητα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, να την ονομάσουν παγκόσμια και από εκεί και πέρα θα δηλώνουν ότι οι Ιταλοί μιλούν ιταλικά που δανείστηκαν λέξεις τις παγκόσμιας γλώσσας, οι ισπανοί μιλούν ισπανικά που δανείστηκαν λέξεις της παγκόσμιας γλώσσας, οι Ελληνες μιλούν ελληνικά που δανείστηκαν λέξεις της παγκόσμιας γλώσσας.

Όμως δεν αρκεί αυτό. Ο λόγος είναι ότι η νέα ελληνική γραφή έχει σύμβολα για τα γράμματα όμοια με τα σύμβολα της αρχαίας ελληνικής γραφής και επομένως φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την ίδια γλώσσα. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, έχουν εφεύρει τα γκρίκλις, δηλαδή ελληνικές λέξεις με λατινικά σύμβολα. Αν όλοι οι Ελληνες γράφουν με γκρίκλις τότε υπάρχει μεγάλη απόσταση από την αρχαία ελληνική γραφή και επομένως θα μπορούν εύκολα να δηλώνουν ότι η νέα ελληνική γλώσσα δεν έχει ομοιότητες με την αρχαία. Είναι ίδια περίπτωση όπως με την ισπανική, με την ιταλική, την γερμανική κλπ. Αυτός είναι ο λόγος που προσπάθησαν να επιβάλλουν τουλάχιστον στο διαδίκτυο τα γκρίκλις, όμως δεν βγήκε αυτό το σχέδιο.

Ακόμη και η λεγόμενη ερασμιακή προφορά αυτό θέλει να πετύχει. Να δείξει ότι η ελληνική διάλεκτος δεν είναι διαφορετική από όλες τις άλλες. Οι ξένοι λένε μπάτερ το βούτυρο και θέλουν να μας πούνε ότι και εμείς το λέγαμε μπόουτουρο και όχι βούτυρο, ότι το ουδείς το λέγαμε οουντέις, για να μοιάζει η ελληνική γλώσσα με τις άλλες βαρβαρικές. Γιαυτό μας διδάσκουν ότι το πρόβατο παρότι ηχεί ως ΒΕ, μας το διδάσκουν ότι ηχεί ως ΜΠΕ. Ενώ λέμε ότι όλα βαίνουν καλώς, μας μαθαίνουν να λέμε μπαίνω και όχι βαίνω στην οικίαν. Μας μαθαίνουν ότι δε λέγαμε Δήμητρα, αλλά Ντίμιτρα όπως οι βάρβαροι.

Αν κάποιος τώρα διαβάσει ένα αρχαίο κείμενο, παράδειγμα τον Όμηρο και εκεί δεί από ιστορική άποψη τα γεγονότα του τρωικού πολέμου, θα διαπιστώσει ότι, τα κείμενα του Ομήρου τα οποίο διασώζονται με την αρχαία ελληνική διάλεκτο, είναι όλοι Έλληνες. Έλληνες είναι οι Τρώες, Ελληνες είναι και οι Αχαιοί, Έλληνες είναι και οι Δαναοί, Ελληνες είναι και οι Θράκες, κλπ. Αυτοί όλοι μιλούσαν αρχαία ελληνική διάλεκτο κάποια στιγμή. Πάλι θα φαίνεται η αρχαία ελληνική διάλεκτος ως ελληνική και όχι ως παγκόσμια. Μόνο οι Ελληνες της αρχαιότητος την μιλούν και όχι οι ξένοι. Επομένως πρόβλημα.

Για να λύσουν και αυτό το πρόβλημα, σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν είναι όλα τα ελληνικά φύλα, ελληνικά. Δεν είναι Ελληνες δηλώνουν οι Τρώες, δεν είναι Ελληνες δηλώνουν οι Θράκες και οι Δαναοί αμφισβητούνται και οι Μινωίτες δε ξέρουμε αν είναι Ελληνες, διδάσκουν. Οι Θράκες θέλουν να φαίνεται ότι είναι κάποιο μογγολικό βάρβαρο φύλο, οι Τρώες ότι είναι ένα ασιατικό φύλο, οι Μινωίτες ότι είναι κάποιο ιουδαικό φύλο και άλλα πολλά. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν κάλλιστα να πούν αργότερα ότι, την αρχαία ελληνική διάλεκτο δεν την μιλούσαν μόνο Ελληνες αλλά και ευρωπαίοι και ασιάτες και γενικά διάφοροι λαοί, επομένως η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι παγκόσμια.

Πώς θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι αυτά τα διάφορα ελληνικά φύλα, ότι δεν είναι ελληνικά; Πώς θα γίνει αυτό αφού όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι πρόκειται για ελληνικά. Πάλι έχουν βρεί αντίστοιχη λύση. Οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν βαφτιστεί "παγκόσμιες κληρονομιές". Για όσους επισκευθούν την ακρόπολη θα δούνε μια μεγάλη ταμπέλα που αναγράφει "ευρωπαική κληρονομιά" όχι ελληνική κληρονομιά. Όταν ανακάλυψαν για τρίτη φορά τον τύμβο στην Αμφίπολη, ο Βενιζέλος έσπευσε σε λίγες ώρες να χαρακτηρίσει τον χώρο "παγκόσμια κληρονομιά", δήλωσε δηλαδή "ότι πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά". Γνωρίζει δηλαδή τι πρέπει να δηλώνει ο καθένας όταν θα βρίσκουν νέες ανακαλύψεις.

Και η UNESCO βοηθά με κάθε τρόπο στην παραπάνω ιδέα. Έχει δηλώσει ότι θέλει να αναγνωριστεί, η λατινική και η ελληνική γλώσσα, ως παγκόσμιες γλώσσες. Πολλοί χαίρονται διότι νομίζουν ότι προσπαθεί η UNESCO να διαφημίσει την γλώσσα μας. Όμως δεν προσπαθεί αυτό. Η αρχαία ελληνική διάλεκτος είναι αναγνωρισμένη, είναι ελληνική γλώσσα, δε χρειάζεται να αναγνωριστεί εκ νέου. Επίσης η ίδια η UNESCO για διάφορους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους, τους έχει χαρακτηρίσει παγκόσμιες κληρονομιές που θέλει να διασώσει.

Συναφώς και δεχόμενοι ότι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα, στη σημερινή εποχή, καταλαβαίνουμε ότι με έναν έμμεσο τρόπο, με μια πανέξυπνη τακτική προσπαθούν να κλέψουν το αρχαίο παρελθόν μας. Το προσπαθούν διαφημίζοντας τον, με τον καλύτερο τρόπο. Είναι παγκόσμιος πολιτισμός...Προσπαθούν να πούνε ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή, για να χαρακτηριστεί μια άλλη γλώσσα και όχι για μια άλλη έκδοση της ελληνικής γλώσσας που στην ουσία ομιλείται και σήμερα από εμάς. Και σήμερα μιλάμε αρχαία ελληνικά με διαφορετική σύνταξη. 

Προσπαθούν να πούνε ότι η ακρόπολη είναι μια παγκόσμια κατασκευή για να χαρακτηριστεί ο ελληνικός πολιτισμός ώς ένας παγκόσμιος πολιτισμός που τον δημιούργησαν άνθρωποι από διάφορες φυλές και όχι Ελληνες σκέτο.

Προσπαθούν να επιβάλλουν τα γκρίκλις για να χαρακτηριστεί η δημοτική ελληνική γραφή ξεχωριστή σε όλα, από την αρχαία ελληνική. Γιαυτό δε θέλουν εμείς να μιλάμε αρχαία ελληνική διάλεκτο. Γιατί όταν θα την μιλούν όλοι οι Ελληνες, όπως οι πρόγονοί μας, δε θα μπορούν να πούνε ότι η αρχαία ελληνική διάλεκτος είναι μη ελληνική.

Μια τέλεια λύση για τον εχθρό, ίσως και η καλύτερη είναι η μακεδονική διάλεκτος η οποία είναι αρχαία ελληνική, να χαρακτηριστεί μακεδονική εθνολογικά και όχι ελληνική. 

ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Εμείς δεν πρέπει να χαρίσουμε τίποτε. Ούτε φυλή, ούτε Μακεδονία, ούτε λέξη ελληνική, ούτε τίποτα απολύτως.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΝΟΧΟΙ. Έχουμε ελληνικό πολιτισμό, από την αρχέγονη εποχή (αρχή γενέσεως κόσμου) μέχρι και σήμερα. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ είναι ο αέρας, το νερό, η φωτιά, ο αιθέρας, η γή, τα ζώα, τα άστρα, τα λουλούδια.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.