novartis1

 

Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν "Μόνο το Σύμπαν και η Βλακεία είναι Άπειρα...και για το Σύμπαν υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις". Χθες είδαμε τι συμβαίνει όταν αυτό το δόγμα γίνεται Κυβέρνηση...Το Βατερλό της Ανοησίας.

Υπήρχε μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Σε κάποια στιγμή της συνομιλίας της με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, τέλειωσε την κουβέντα της προφέροντας ένα "α στο διάλο". Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ξεφύγει από τον καθένα μας σε μια στιγμή έντασης. Αν είναι κάτι αξιοσήμειωτο, είναι η αντίδραση της, όταν το γεγονός καταγράφτηκε στα πρακτικά. Πρώτα εξέφρασε την αντίδραση της και την έκπληξη της για το ότι η ίδια είχε πει αυτό που είπε. Μετα υπέθεσε ότι τα μικρόφωνα το κατέγραψαν, χωρίς να έχει ειπωθεί και ότι αν κάποιος το είπε - της ήταν αδύνατον να παραδεχτεί ότι το είπε η ίδια - ήταν λάθος. Στο τέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι της την είχαν στημένη.

Είναι χαρακτηριστική της αδυναμίας πολλών μελών αυτής της Κυβέρνησης, να αντιληφθούν την πραγματικότητα όπως είναι.

Δεν ξέρω ποιών ιδέα ήταν αυτή η σκευωρία. Γιατί με τα στοιχεία που υπάρχουν μόνο για σκευωρία μπορεί να μιλήσει κανείς αυτή τη στιγμή. Οι ενδείξεις για την σκευωρία υπάρχουν, όπως είναι η αρθρογραφία του δημοσιογράφου που εκτελεί χρέη Γκαίμπελς για την Κυβέρνηση και η ευθεία ανάμιξη κάποιων μελών της Κυβέρνησης. Τέλος πάντων, όποιοι κι αν είχαν αυτήν την ιδέα, στην διάρκεια της χθεσινής μέρας θα χτύπαγαν το κεφάλι τους στον τοίχο, βλέποντας πως το επικοινωνιακό τους "υπερόπλο" έγινε μπούμερανγκ καθώς έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς τους αντιπάλους, να τους σφυροκοπούν. Αλλά και κάτι άλλο...Αν και δύσκολο, διαπίστωσαν πως το "υπερόπλο" μπορεί να δημιουργήσει και ποινικές ευθύνες στο μέλλον. Ήταν άλλωστε και αυτός ο λόγος της φοβισμένης αναδίπλωσης του Πρωθυπουργού, όταν με την συνηθισμένη του δεξιοτεχνία έκανε άλλη μια κωλοτούμπα στην ομιλία του, όταν ξεχνώντας αυτά που έλεγε μήνες πριν - πως τα ήξερε άραγε - έκανε λόγο μόνο για πολιτικές ευθύνες. Ήταν μια συνολική ήττα της Κυβέρνησης η χθεσινή παράσταση. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό;

Υπάρχει κι ένα δεύτερο βαθύτερο πρόβλημα. Οι πιο πολλοί αναφέρονται σ` αυτήν την Κυβέρνηση και καθώς βλέπουν Πρωθυπουργούς , Υπουργούς κλπ. νομίζουν πως έχουν να κάνουν με μια κανονική Κυβέρνηση.

Πόσοι αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για μια τυχάρπαστη χαζοπαρέα, χωρίς ιδεολογικό βάθος και χωρίς άποψη, με κοινά χαρακτηριστικά το μειωμένο IQ και την ηθική "ευελιξία".

Ο λόγος που επελέγη ο Τσίπρας και η παρέα του για να κυβερνήσουν, από τα κέντρα που χειρίζονται τις ελληνικές υποθέσεις, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ, ήταν αυτά ακριβώς τα δυο χαρακτηριστικά. Η μειωμένη αντίληψη και η ηθική ευελιξία. Αλλά και το γεγονός ότι αυτά τα δυο χαρακτηριστικά είναι πολύ συμβατά με ένα μεγάλο μέρος των "ιθαγενών". Ο Τσίπρας δεν κυβερνά. Δεν κυβέρνησε ποτέ. Έχει παραδώσει την εξουσία στους εκπρόσωπους των δανειστών, κάτι απαραίτητο για να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εκτελεί εντολές τόσο στα θέματα της οικονομίας, αλλά και σε εθνικά θέματα , όπως το Σκοπιανό.

Η σκευωρία που στήθηκε γύρω από το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis καίει όλη σχεδόν την ΝΔ, είναι όμως και εγχώριας έμπνευσης.

Είναι το "υπερόπλο" που εμπνεύστηκε ο δημοσιογραφος Γκαίμπελς και το οποίο υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό κάποιοι υπουργοί αυτής της Κυβέρνησης. Το πλάνο είναι χοντροκομμένο, αλλά πως να το καταλάβεις όταν είσαι μειωμένης αντίληψης. Και ήταν σχεδιασμένο να βγει στην επικαιρότητα αργότερα, αλλά οι ανάγκες που προέκυψαν ανάγκασαν την χαζοπαρέα να το βγάλει τώρα. Αλλά οι χοντροκομμένες σκευωρίες δημιουργούν και ποινικές ευθύνες, που θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο. Αυτά όμως θα πάρουν τον δρόμο τους.

Υπάρχουν άλλα προβλήματα που είναι πιο επείγονται. Και δεν είναι άλλα από εκείνα που δημιουργεί, η παρουσία ενός ημιπαράφρονα, του Ερντογάν, στο τιμόνι της Τουρκίας. Που έχει ήδη μπλεχτεί σε ένα αδιέξοδο που θα οδηγήσει και στο δικό του τέλος αλλά και στο διαμελισμό της Τουρκίας. Από την ώρα που εισέβαλε στην Συρία για να καταλάβει το Αφρίν, η Τουρκία αλλά και ολόκληρη η Μέση Ανατολή και ίσως και ολόκληρος ο κόσμος, έχουν μπει σε μια καινούργια ιστορική φάση.

Ανάμεσα σε όλα τα δραματικά μελλούμενα που θα συμβούν θα είναι και η εκδήλωση κάποιας - ποιος ξέρει ποιας;...επιθετικής κίνησης προς την Ελλάδα.Το πως θα αντιδράσει η χαζοπαρέα που κυβερνά, όταν φτάσει η ώρα της κρίσης, είναι κάτι που δυστυχώς θα το μάθουμε πολύ αργά.