roma

 

Οι Ρομά ως γνωστόν με καταγωγή απο Ινδίες και φυλετική καταγωγή απο τους Τζατ, είναι ένας νομαδικός λαός που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 150 με 300 χιλιάδες ψυχές, χωρίς κανείς να μπορεί με βεβαιότητα να πει πόσοι είναι πραγματικά. Τις τελευταίες ημέρες σαν να ανακαλύφθηκε ξανά ο τροχός για αυτή την φυλή και γίνεται πολύς λόγος για τον πολιτισμό που πρεσβεύει και που κατά την αριστερή φαυλοκρατία που κυβερνά είναι μάλιστα απο μόνη της μια σπουδή.

Αφορμή για την όποια αναφορά γύρω απο τους Μελελέ, στάθηκε η δολοφονία ενός μικρού παιδιού, θυσία στο βωμό του εορτασμού της μη προφυλάκισης δυο γυναικών που συνελήφθησαν με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες μιας και το πήρε πάνω του ο ανήλικος γιός της μιας και ταυτόχρονα σύζυγος της άλλης...(!!!!) Και εδώ ξεκινά η εμπλοκή του Κράτους της Δικαιοσύνης και όλων των ανεύθυνων που έχουν επιτρέψει εδώ και δεκαετίες οι Δυτικές Συνοικίες να γίνουν ένας Κράτος εν Κράτει στο οποίο δεν τολμά να επιβληθεί η νομιμότητα...!

 Έτσι λοιπόν στον Πολιτισμό των Ρομά, έχουν αναπτυχθεί τα κάτωθι φαινόμενα :

 

- Γάμοι μεταξύ Ανηλίκων ή Ενήλικων με Ανήλικους.

- Αιμομιξία.

- Γέννηση Βρεφών και άμεση κακοποίηση τους ώστε να γίνουν αργότερα επαγγελματίες επαίτες λόγω κάποιας αναπηρίας, αποτέλεσμα της κακοποίησης.

- Αρπαγές Βρεφών.

- Οργάνωση Συμμοριών Ανηλίκων

- Συμμορίες Κλοπής Αυτοκινήτων

- Συμμορίες Πώλησης Ναρκωτικών.

- Συμμορίες Πώλησης Όπλων.  

- Λαθρεμπόριο Επώνυμων Πλαστών Ρούχων ή Παπουτσιών.

 

Τα παραπάνω (μερικά από όσα κάνουν) είναι αποτέλεσμα της πλήρους απουσίας του Κράτους εις ότι αφορά το κομμάτι της πραγματικής προσέγγισης των αναγκών που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή η παράνομη στάση ζωής χωρίς σχεδόν κανέναν έλεγχο και ουσιαστική επιβολή της νομιμότητας εξυπηρετεί μόνον όσους κερδίζουν από όλα τα παραπάνω...και κάπου εδώ αναρωτιέται ο σκεπτόμενος Έλληνας ή καλύτερα δεν θέλει να σκέφτεται καν ο Έλληνας Πολίτης πως πίσω από όλο αυτό, ίσως να υπάρχουν συμφέροντα πολιτικών, επιχειρηματιών. Η γνωστή διαπλεκόμενη κάστα που σαπίζει τον τόπο χρόνια τώρα με κάθε τρόπο και μέσο. Επιτέλους η κυρία Φωτίου που ίδρυσε την περίφημη Διεύθυνση Ρομά εκτός απο το να μασάει μαζί με μερικούς εκλεκτούς Σίντε ότι κονδύλη έρχεται απο την Ευρωπαική Ένωση για αυτούς, ας πράξει τα δέοντα : 

 

- Να γίνει πλήρη καταγραφή - απογραφή τους.

- Να αποκτήσουν όλοι τους ταυτότητα - ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

- Να υποχρεωθούν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο.

- Να νομιμοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους και να φορολογηθούν όπως όλοι οι Έλληνες Πολίτες.

- Να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα εντός της περιοχής τους και να στελεχωθεί με δυο (2) τουλάχιστον Ρομά αστυνομικούς για την ιδανικότερη σχέση και επικοινωνία με την κοινότητα τους.

- Να λειτουργήσει παράλληλα ο αστυνομικός της γειτονιάς τόσο εντός καταβλισμού όσο και στις όμορες περιοχές.

- Να δημιουργηθεί ισχυρό γραφείο κοινωνικών λειτουργών που κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα επισκέπτονται τις οικογένειες των Ρομά για την επίβλεψη τήρησης των συνθηκών διαβίωσης κυρίως των παιδιών.

 

Όλα αυτά θέλουν πολιτική βούληση και θέληση και όχι ανδρείκελα όπως αυτά της ανεκτικότητας και της ψευδολογίας που στο βωμό της ψηφοθηρίας αδικούν το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο με τις ανοχές. Δεν μπορεί το κράτος να υπάρχει - λειτουργεί για οποιονδήποτε άλλο και όχι για κάποιες φυλές ή συλλογικότητες. Τότε παύει να είναι ένα Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου που επιδεικνύουν στους Ρομά. Αδικούν όμως και τους ίδιους τους Ρομά κρατώντας τους σε ένα πολύ χαμηλό κοινωνικό και βιωτικό επίπεδο. Ευχή μας σύντομα να πρυτανεύσει η λογική, σε Κράτος, Δικαιοσύνη, Πρόνοια και να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο με την δέουσα προσοχή και αποφασιστικότητα.

Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν ο 23χρονος που καταδικάστηκε για άσκοπους πυροβολισμούς στο γνωστό γλέντι να τρώει 40 μήνες φυλακή, ενώ για το ίδιο περιστατικό άλλοι δυο νεαροί άκουσαν ποινή 8 μήνες; Μπορεί κάποιος να μας πει πως ειναι δυνατόν ο 23χρονος να μένει ελεύθερος πριν εβδομάδες απο το δικαστήριο της Λαμίας ενώ βρέθηκε με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών πάνω του; Μπορεί τέλος να μας πει κάποιος η Δικαιοσύνη είναι τυφλή ή επιλεκτική;