ellkosmpilinosstratos

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BBC - Ανατρεπτική αποκάλυψη: Οι αρχαίοι Ελληνες έφτιαξαν τον Πήλινο Στρατό της Κίνας...! Ancient Greeks may have built China's famous Terracotta Army – 1,500 years before Marco Polo 'We have discovered something more important even than the Terracotta Army,' says Chinese archaeologist. "Ανακαλύψαμε κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο σημαντικό από τον Πήλινο στρατό" δηλαδή την επαφή, το εμπόριο και την συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων.

Μια συγκλονιστική αρχαιολογική αποκάλυψη δείχνει ότι η έμπνευση των αρχαίων Κινέζων για την δημιουργία του περίφημου «πήλινου στρατού» προήλθε από την αρχαία Ελλάδα. Ανατρεπτικά είναι τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα καθώς οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Κίνα και η Δύση ήρθαν σε επαφή 1.500 χρόνια πριν φτάσει ο Μάρκο Πόλο στην αχανή χώρα. Σύμφωνα με το BBC οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η έμπνευση για τον πήλινο στρατό, που βρέθηκε σε τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στην σημερινή πόλη Ξιάν, προήλθαν από την αρχαία Ελλάδα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εκτιμούν ότι οι αρχαίοι Ελληνες τεχνίτες εκπαίδευσαν τους κινέζους τον 3ο π.Χ αιώνα. Πολύ πριν δηλαδή τον 13ο αιώνα μ.Χ. που έφτασε στην Κίνα ο Μάρκο Πόλο που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ο πρώτος Ευρωπαίους που ταξίδεψε εκεί. «Εχουμε τώρα στοιχεία ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και της Δύσης - Έλληνες - πριν το επίσημο άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό είναι πιο νωρίς απ' ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα», λέει ο επικεφαλής αρχαιολόγος Λι Χιουτζέν του Μουσείου του Αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ.

Ξεχωριστή μελέτη δείχνει ότι ευρωπαϊκής προέλευσης μιτοχονδριακό DNA βρέθηκε σε περιοχές της επαρχίας Ξινγιάνγκ που σημαίνει ότι Δυτικοί κατοικούσαν και πέθαναν εκεί πριν και μετά την εποχή του Πρώτου Αυτοκράτορα.

Ο πήλινος στρατός της Κίνας βρέθηκε τυχαία από αγρότες το 1974. Ο στρατός Terracotta (που σημαίνει «ο πήλινος στρατός»), είναι μέρος μιας τεράστιας νεκρόπολης αφιερωμένης στον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, τον Qin Shi Huangdi. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η νεκρόπολη δημιουργήθηκε από 700.000 εργάτες οι οποίοι χρειάστηκαν 36 ολόκληρα χρόνια για την ολοκλήρωσή της.Ο στρατός Terracotta αριθμεί πάνω από 8.000 αγάλματα στρατιωτών, αρμάτων μάχης, αλόγων, ακόμα και μουσικών, τα οποία είναι φτιαγμένα από πηλό. Όλα τα αγάλματα είναι φυσικού μεγέθους, με ύψος που κυμαίνεται από 1.80 μέχρι 1.95 ανάλογα με το βαθμό του στρατιώτη που αναπαριστά το κάθε ένα, με τους στρατηγούς να έχουν το μεγαλύτερο ύψος. Σύμφωνα με ένα μύθο της Κίνας, ήταν επιθυμία του αυτοκράτορα κανένα από τα αγάλματα να μην είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Έτσι τα πρόσωπά τους έχουν μοναδικές λεπτομέρειες που κάνουν το κάθε άγαλμα να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι μοναδικό στον κόσμο με περίπου 8.000 φιγούρες γλυπτών - στρατιωτών, αλόγων και αμαξών, φτιαγμένες από πηλό, σε φυσικό μέγεθος και καθεμιά φιγούρα είναι ξεχωριστή. Όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εξήγηση ούτε και παράδοση να συνδέει την κατασκευή αυτών των γιγαντιαίων αγαλμάτων. Η εξήγηση που δίνει πλέον ο Δρ Χιουτζέν είναι ότι η επιρροή για την κατασκευή τους ήρθε εκτός Κίνας.

«Τώρα πιστεύουμε ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα που βρέθηκαν στο σημείο έχουν την έμπνευσή τους στην αρχαία Ελλάδα», λέει με βεβαιότητα. Και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης λέει ότι τα αγάλματα με ακροβάτες του τσίρκου που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα υποστηρίζουν αυτή την θεωρία. Πιστεύει ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας επηρεάστηκε από την άφιξη των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία έναν αιώνα μετά τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος πέθανε το 323 π.Χ. «Φαντάζομαι ότι ένας έλληνας γλύπτης βρέθηκε εκεί και εκπαίδευσε τους ντόπιους», λέει.

Αυτή η θεωρία υπήρχε βέβαια εδώ και δεκαετίες στους Ελληνοκεντρικούς κύκλους αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία να το αποδείξουν. Επίσης κάνει εντύπωση, πόσα Ελληνικά ονόματα υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Νότια και Ανατολική Ασία όπως και το σχεδόν απίθανο για τους Έλληνες, να φτάσουν μέχρι την Ινδία τον 3ο αιώνα π.Χ., και να μην εξερευνήσουν τι γίνεται λίγο παραπέρα είτε από στεριά είτε από θαλάσσα.

Για ακόμα μία φορά το μεγαλείο και η δύναμη του Ελληνικού Πολιτισμού μας έκανε περήφανους. Εμείς σαν κίνημα θέλουμε να τον αναδείξουμε και να τον κάνουμε αιχμή του δόρατος για την χώρα μας στον 21ο αιώνα...Δεν είναι κάτι εύκολο καθώς όλο το πολιτικό κατέστημένο στην χώρα μας, μισεί κάθε τι Ελληνικό και ειδικά τον αρχαίο πολιτισμό μας. Αν εσείς όμως πιστεύετε στην δύναμη και το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού ελάτε μαζί μας.