magnagrecia2

Ο παραπάνω χάρτης είναι δημιουργία Ναπολιτάνου.

Σημαντικές εξελίξεις για τον Ελληνισμό έχουμε στις μέρες μας. Περνώντας από μια φάση τραγική για την οικονομία, και έχοντας δημογραφικό πρόβλημα που τείνει να μειώσει δραματικά τον Ελληνικό πληθυσμό, έχουμε ταυτόχρονα θετικές εξελίξεις που θα σημαδέψουν το Ελληνικό μας μέλλον. Η Ελλάδα είναι έτοιμη στο εγγύς μέλλον για μια νέα εθνική επιτυχία - ολοκλήρωση αντίστοιχη με αυτή των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13 όπου διπλασιάστηκε σε έκταση και τριπλασιάστηκε σε πληθυσμό με ειρηνικά μέσα αυτή την φορά, χωρίς πολεμικές συγκρούσεις και με μοναδικό όπλο την δύναμη του Ελληνικού Πολιτισμού...! 

Αυτή την φορά στη Σικελία και τη Νότια Ιταλία γενικότερα την πάλαι ποτέ Μεγάλη Ελλάδα υπάρχουν έντονα κινήματα ανεξαρτησίας αλλά και επανελληνισμού τα οποία ισχυροποιούνται συνεχώς και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στα επόμενα χρόνια θα φέρουν εις πέρας το έργο της ανεξαρτησίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος περιφερειάρχης Σικελίας, ο Ραφαέλε Λομπάρντο ο οποίος εξελέγει με σημαντική πλειοψηφία, είναι υπέρμαχος της Ανεξαρτησίας της Σικελίας και με αυτό το σύνθημα κατέβηκε στις εκλογές. 

Η ανεξαρτητοποίηση της Μεγάλης Ελλάδας είτε ως ένα ενιαίο «Κράτος των Δύο Σικελιών» είτε ως δύο κράτη ανεξάρτητα ή ομόσπονδα...Σικελία και Ναπολιτάνια, θα δημιουργήσει κρατικές οντότητες οι οποίες θα φύγουν από την σφαίρα επιρροής της Ρώμης και θα ενταχθούν εκεί που συνιστά η γεωπολιτική τους θέση, ιστορία και καταγωγή...Δηλαδή στο κέντρο της Μεσογείου, στο ζωτικό χώρο του Ελληνικού πολιτισμού. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή αυτή είχε ελληνική γλώσσα για 1700 χρόνια (900 π.Χ. – 800 μ.Χ.) και ονομάστηκε Μεγάλη Ελλάδα γιατί είχε περισσότερες και μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις από τη μητροπολιτική Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Σικελία υπήρχαν 2 ναοί που ήταν σε μέγεθος τριπλάσιοι περίπου από τον Παρθενώνα (Ναός Ολυμπίου Διός στον Ακράγαντα και Απόλλωνος στον Σελινούντα) καθώς επίσης και οι Συρακούσες ήταν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου με 550.000 κατοίκους όταν η Αθήνα είχε μόλις 270.000.

Τι θα σημαίνει για τον Ελληνισμό ένα τέτοιο γεγονός; Μια χώρα με έκταση περίπου 250 τετρ. χιλ. και πληθυσμό περίπου 30 εκατομμύρια μέσα στην χώρα και άλλα τόσα περίπου στην διασπορά.

 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

- Μπορούμε ο καθένας στον τομέα ευθύνης του και στο μέτρο των δυνατοτήτων του να αναπτύξουμε κάθε είδους σχέσεις (οικονομική, πολιτιστική, κλπ) με τους ανθρώπους της Μεγάλης Ελλάδας. Έμποροι, δήμαρχοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, κλπ.  μπορούν να πυκνώσουν το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας. Η ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς είναι το κλειδί για ένα κοινό μέλλον.

- Η σελίδα στο facebook «Magna Grecia Commonwealth» (Κοινοπολιτεία Μεγάλης Ελλάδος) επικεντρώνεται ακριβώς στη ένωση - σύνδεση Σικελίας, Ναπολιτάνιας, Ελλάδας, Κύπρου σε μια Ελληνική Κοινοπολιτεία ή Ομοσπονδία Ελληνικών αδελφών κρατών αρχικά, με αναφορά το κοινό Αρχαιοελληνικό αλλά και το Ελληνο-Βυζαντινό παρελθόν. Η σελίδα εργάζεται λοιπόν για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας. Οι διαχειριστές της σελίδας είναι από τη Νάπολη πέντε (Καμπανία), την Αθήνα, τον Πάνορμο - Παλέρμο (Σικελία), τον Τάραντα (Απούλια), την Βάρη (Απουλία), τις Συρακούσες (Σικελία), την Κατάνια (Σικελία), την Τρίπολη (Αρκαδία), το Πιστίτσι (Βασιλικάτα), την Κύπρο και τη Σκαλέα (Καλαβρία). Ανάμεσα τους και καθηγητές πανεπιστημίων.

Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη σελίδα τους, προτείνοντάς τη στο διαδίκτυο, σε σελίδες συζητήσεων, και οπωσδήποτε καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν και να την στηρίξουν. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τον Ελληνισμό ισχυρή δύναμη στο κέντρο της Μεσογείου όπως ήταν κάποτε!

 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν:
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ 1861
 
Tο ενωμένο Ιταλικό κράτος διαμορφώθηκε το 1861 δια της βίας (δηλαδή έχει πιο μικρή ιστορία ακόμα και από το σύγχρονο Ελληνικό κράτος), όταν τα ανεξάρτητα κρατίδια της χερσονήσου ενώθηκαν μετά από άγριες πολεμικές επιχειρήσεις για να σχηματίσουν το Βασίλειο της Ιταλίας. Στην Ιταλική Ένωση συνέβαλε η αγριότητα του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι. 
 
Υπήρξαν αρκετές εξεγέρσεις στη νήσο της Σικελίας αλλά το τέλος του βασιλείου προκλήθηκε από την Εκστρατεία των Χιλίων το 1860  με ηγέτη τον Γκαριμπάλντι και με την υποστήριξη του Σαβοϊακού βασιλείου της Σαρδηνίας. Η επιχείρηση κατέληξε σε μια σειρά ηττών για τους Σικελικούς στρατούς εναντίον των αυξανόμενων δυνάμεων του Γκαριμπάλντι. Μετά την κατάληψη του Πανόρμου - Παλέρμο και της Σικελίας, αποβιβάσθηκε στην Καλαβρία και κινήθηκε εναντίον της Νεάπολης, ενώ στο μεταξύ οι Πεδεμόντιοι επίσης επιτέθηκαν στο Βασίλειο από το Μάρκε.
 
Οι τελευταίες μάχες που έγιναν ήταν αυτή του Βολτούρνους (1860) και η πολιορκία της Γκαέτα. Οι τελευταίες πόλεις που αντιστάθηκαν στην άγρια επιχείρηση του Γκαριμπάλντι ήταν η Μεσσίνα (η οποία συνθηκολόγησε στις 13 Μαρτίου 1861) και η Τσιβιτέλλα ντελ Τρόντο (η οποία συνθηκολόγησε στις 20 Μαρτίου 1861). Το Βασίλειο των Δύο Σικελιών διαλύθηκε και προσαρτήθηκε δια της βίας με περίπου ένα εκατομμύριο νεκρούς "Μεγαλο-Ελλαδίτες" στο νέο Βασίλειο της Ιταλίας, που δημιουργήθηκε το ίδιο έτος.