merkel erdogan

 

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση (διά στόματος Αλέξη Τσίπρα) δεν προχώρησε σε αντιπροτάσεις προς την Ευρώπη για τη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και την συγκράτηση του «φαινομένου» στα τουρκικά εδάφη.

Γιατί, δεν ζητήθηκε από την Ευρώπη η αυστηρή ανακοίνωση προς την Τουρκία πως εάν δεν φροντίσει για την άμεση παύση της δια των εδαφών της λαθρομετανάστευσης η Ευρώπη προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση έναρξη οικονομικών μέτρων κατά της τουρκικής οικονομίας, απαγορεύοντας την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων σε ευρωπαϊκές χώρες. Με άμεση, μάλιστα, έναρξη των κυρώσεων στο ύψος του 50% και συνεχώς αυξανόμενη (ανά εβδομάδα) εάν δεν σημειωθεί αισθητή μείωση της ροής των μετακινούμενων πληθυσμών από την Τουρκία προς Ευρωπαϊκά εδάφη (Ελλάδα, Βουλγαρία)…!

Γιατί, άραγε, ο λαλίστατος εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου Αλέξης Τσίπρας, δεν «ανταπόδωσε» με σκληρούς τόνους την γερμανική πρόταση; Μια πρόταση που είναι λίαν επιθετική προς τα ελληνικά συμφέροντα και ζημιογόνος για την ελληνική εθνική κυριαρχία επί του Αιγαίου;

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, που μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και όπως αποδείχθηκε έριξε νερό στον μύλο του Ερντογάν και της Μέρκελ, δεν ζήτησε να εφαρμοστεί στην Τουρκία ό,τι η Ευρώπη εφάρμοσε στην Ρωσία (!!!) εξαιτίας της Ουκρανίας;

Γιατί, έστω, ο Αλέξης Τσίπρας (και ο «πατριώτης» Πάνος Καμμένος) δεν απαίτησαν από την Γερμανίδα καγκελάριο να σταματήσει άμεσα οποιοδήποτε σχετικό σκεπτικό ή ενέργεια, με την επισήμανση ότι κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα το εκλάμβανε ως επιθετική ενέργεια του Βερολίνου προς την Αθήνα, με όποια περαιτέρω αντίδραση εκ μέρους της Ελλάδας;

Η χώρα μας έχει καθηλωθεί (υποταχθεί) οικονομικά και πολιτικά. Και τώρα έχει εκ κινήσει η διαδικασία (βλ. Σκόπια, Κύπρο, Θράκη και Αιγαίο) του «ξεκαθαρίσματος» επί των εθνικών θεμάτων. Δεν πρόκειται να είναι μία διαδικασία αργή. Θα είναι μία σειρά από απίστευτες αποφάσεις (ελπίζουμε όχι γεγονότα), οι οποίες ενίοτε θα κρίνονται και «άκρως απόρρητες» (δηλαδή δεν θα γνωστοποιηθούν παρά μετά την παρέλευση τουλάχιστον 25 χρόνων) από τους πολιτικούς νάνους της χώρας (που ζούνε τον μύθο τους υποδυόμενοι τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας).

Φυσικά, κανένα δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την εθνική ακεραιότητα και την Ελληνική κυριαρχία επί σημερινών χερσαίων και θαλάσσιων χώρων, ούτε, φυσικά θα ερωτηθεί ο Ελληνικός πληθυσμός για λίαν επικίνδυνους χειρισμούς κρίσιμων εθνικών θεμάτων (με εμπλοκή στον χώρο της οικονομίας και της ενέργειας) που ενδεχομένως να ιδιωτικοποιήσουν τμήματα Ελληνικού εδάφους και θάλασσας για τα οποία η Γερμανία (και η Τουρκία) έχει δείξει άμεσο και έμπρακτο (μέσω του τρίτου μνημονίου) ενδιαφέρον.

Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο δια στόματος του φερόμενου και ως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και μέσω δηλώσεων υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ., έχει αποδεχθεί ότι η στροφή των 180ο και η αποδοχή του επάρατου μνημονίου είναι αποτέλεσμα εκβιασμών που έγιναν από τους ευρωπαίους ηγέτες προς την Ελλάδα, εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος της άμεσης αυτόβουλης παραίτησης της παρούσας κυβέρνησης, της οποίας η εν γένει δράση είναι προϊόν ενός εκβιασμού. Γιατί, όταν κάποιος εκβιάζεται μία φορά και υποχωρήσει, τότε θα είναι εσαεί εκβιαζόμενος. 

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος εννοούν όσα ισχυρίζονται για την στόχευσή τους στην διάσωση της χώρας, οφείλουν:

- Να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη ενημέρωση του Ελληνικού λαού, να θωρακίσουν ταυτόχρονα τα σύνορα της χώρας.

- Να απομακρύνουν με τυπικές διαδικασίες και σε ελάχιστο χρόνο όλους εκείνους τους λαθρομετανάστες ισλαμιστές που παρακολουθούνται από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και στη συνέχεια να προκηρύξουν εκλογές παραιτούμενοι οι ίδιοι από την εκλογική διαδικασία, ζητώντας να πράξουν το ίδιο και τα κόμματα που μετείχαν σε κυβερνήσεις των τελευταίων 6 ετών.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως ανοχή σε πολιτικά παιχνίδια με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Είναι βέβαιο πως όποιοι και με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν σε «διαδικασίες» που θα πλήξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία επί του παρόντος γεωγραφικού χάρτη, θα βρεθούν ενώπιον της κρίσης της Εθνικής Δικαιοσύνης. Και, όχι εκείνης, που μέχρι σήμερα επέδειξε την μέγιστη ανοχή στις πολιτικές - εγκληματικά αντισυνταγματικές τους αποφάσεις.

 

Τάκης Πολυκαρπίδης