maschere

 

Οι Ανθρωπιστές σε αυτήν την χώρα πάντα ενδιαφέρονταν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρκεί αυτές να μπορούσαν να χρεωθούν στην Ελλάδα, να συντελούσαν κατ' αυτούς στην επιβεβαίωση της ιδεοληψίας τους ή να αποτελούσαν πηγές εισοδήματος. Όσοι είχαν την ατυχία να είναι Έλληνες και να είναι κάτω από έναν ταξικό αδερφό δικτάτορα, όχι απλώς δεν είδαν καμιά μορφή συμπαράστασης αλλά γνώρισαν την αληθινή βία των δεκανικιών των ιμπεριαλισμών και των ξένων φασισμών. 

Παράδειγμα οι Βορειοηπειρώτες. 

Το 1989 ο μητροπολίτης Σεβαστιανός έδινε ή μάλλον προσπάθησε να δώσει μια ομιλία στο αμφιθέατρο της ιατρικής στο Γουδί, με τίτλο «Βόρειος Ήπειρος ένα άλλο Απαρχάιντ». Υποστηρικτές του ολοκληρωτισμού - αρκεί να συμφωνούν μαζί του - που αυτοαποκαλούνται ‘‘Αριστεροί Αντιφασίστες’’ κτλ. και στηρίζουν διαχρονικά κάθε ξένο φασισμό, από τον Κεμάλ μέχρι την σημερινή Τουρκία, αυτοβαυκαλιζόμενοι ότι θα γίνει το θαύμα και θα γεννηθούν τα ταξικά αδέρφια που ακόμα αναζητούνται, ενώ η Αλβανία συνεχίζει την καταπίεση των βορειοηπειρωτών που απέμειναν και η Τουρκία να εξολοθρεύει τις μειονότητες, επιτέθηκαν στους φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με συνθήματα τύπου…τα Αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στην Λαμία. 

Οι Αλβανοί εθνικιστές τι διαφορετικό θα έλεγαν αλήθεια; 

Τραυματίστηκαν 2 σοβαρά και 18 ελαφρά, η αστυνομία δεν επενέβη λόγω ασύλου. Παρεμπιπτόντως…ποιος να ευθύνεται για την απαξίωση του ασύλου άραγε; Το 2010, ο Αριστοτέλης Γκουμάς δολοφονήθηκε από Αλβανούς εθνικιστές στα 37 του, επειδή τόλμησε να μιλήσει Ελληνικά. Η αντίδραση των πολέμιων του φασισμού…ανύπαρκτη.

Δεν μισούν το φασισμό, μισούν ότι αυτοί θεωρούν ως "Ελληνικό φασισμό", που είναι ακόμα και η πιο απλή ένδειξη πατριωτισμού, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι καρικατούρες που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν ή θα ήταν ασήμαντες. 

Το 2014, Αλβανοί εθνικιστές εισβάλλουν σε χωριό της Ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο. Αλβανός δημοσιογράφος χαρακτήρισε το γεγονός βαρβαρότητα λέγοντας…το να τρομοκρατείς ένα ολόκληρο μειονοτικό χωριό επί 45 λεπτά καταστρέφοντας οχήματα στο όνομα του «πατριωτισμού» εγώ το αποκαλώ βαρβαρότητα...Πιο Αλβανοί εθνικιστές από τους Αλβανούς εθνικιστές, οι Έλληνες ανθρωπιστές.

Τα περιστατικά ατελείωτα… 

Η Αλβανία δεν έχει σεβαστεί την υποχρέωση της να προστατέψει τις θρησκευτικές και εθνικές ιδιαιτερότητες της Ελληνικής μειονότητας. Το 1914 υπογράφει το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που ήταν δώρο προς την Αλβανία γιατί οι παντελώς εγκαταλελειμμένοι από την Ελληνική κυβέρνηση και τότε και διαχρονικά Βορειοηπειρώτες, είχαν συντρίψει τις Αλβανικές δυνάμεις που είχαν την βοήθεια των Μεγάλων δυνάμεων. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας έδινε πλήρη διοικητική αυτονομία στην Βόρεια Ήπειρο. Φυσικά οι Αλβανοί δεν είχαν κανέναν λόγο να το εφαρμόσουν αφού οι Ελληνικές κυβερνήσεις ποτέ δεν υπεράσπισαν το έθνος και αυτοί που καπηλεύονταν και καπηλεύονται τον ανθρωπισμό ήταν και είναι στο πλευρό κάθε ξένου φασισμού. Οι Βορειοηπειρώτες ποτέ δεν σταμάτησαν να παλεύουν και να δικαιώνονται από διεθνείς θεσμούς, όπως δικαιώθηκαν το 1935, μετά την προσφυγή τους στην Χάγη εναντίον του Ζιώγου. 

Το πρόβλημα όμως δεν το έχουν οι ψευτοανθρωπιστές, το έχουν όσοι δέχονται εκφράσεις τύπου «ή Έλληνας ή άνθρωπος» με πρόσχημα κάποια κακώς κείμενα που όμως υπάρχουν σε όλους τους λαούς και σε όλες τις κοινωνίες.

Είναι οι υπεύθυνοι για την μη αντίδραση του λαού. Η ρατσιστική εξύβριση, η σκόπιμη υποτίμηση της ιστορίας και η διαστρέβλωση της, καταλήγει στην αδράνεια. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και εδώ, προς μεγάλη χαρά των οικονομικών ναζί. Σίγουρα τυχαίο…σιγά μην τους διευκόλυναν οι αυτοαποκαλούμενοι ανθρωπιστές.

 

Μελίνα Κονταξή