ghkaiydor

 

ΔΕΣΠΟΤΙΑ ή ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; Το διαχρονικό αναπάντητο δίλημμα της πολιτικής φιλοσοφίας τίθεται για μια ακόμη φορά...!

Κανείς δεν αναφέρει και ούτε πλέον ψάχνει να βρει τους ένοχους που οδήγησαν τον Ελληνισμό στην τρέχουσα τραγωδία. Κανείς δεν ψάχνει να βρει την τρόικα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εγκληματικών Οργανώσεων (ΓΕΣΕΓΟΕ) που έφθασε τον Ελληνισμό στην παρούσα τραγωδία. Άπαντες παραχώρησαν ασυλία και αμνήστευσαν τους πραγματικούς επικυρίαρχους της ΓΕΣΕΓΟΕ.

Η προσποιητή άγνοια της πρωταγωνιστικής δράσης της ΓΕΣΕΓΟΕ θεμελιώνει μια νέα και ιστορικά πρωτοπόρα μορφή θεατρικού λόγου, την Κωμωτραγωδίας.

Βέβαια ούτε η πλοκή της κωμωτραγωδίας ούτε η διαπλοκή της τρόικας της ΓΕΣΕΓΟΕ μπορούν να δικαιολογήσουν τον μικροαστό με τις ευκαιριακές λωποδυσίες που του επιβάλλονται από την βολική και σχεδόν ιδιωτικοποιημένη κρατική διοίκηση. Η άνευ αποδεκτών όρων συγκομιδή χρημάτων και υλικών αγαθών δεν μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τον ανθρώπινο πόνο, την κοινωνική αποσύνθεση και την λαϊκή υποδούλωση απέναντι σε ξένους τοκογλύφους. 

Ανεξαρτήτως πολιτικής ή ιδεολογικής προέλευσης, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα του 2015 αποτελεί μια πραγματική τραγωδία, όπου ο λαός παριστάνει έναν χορό διαμελισμένο σε δυο ημιχόρια, τους φιλοευρωπαϊστές και τους αντιευρωπαϊστές. Όπως έχουμε δει στις αρχαίες τραγωδίες αλλά και σε όλη την Ελληνική ιστορία, αρκετοί «μήδισαν» για να τα βγάλουν πέρα. Πρόδωσαν αξίες και ιδανικά που τελικά αποδείχθηκαν ότι ποτέ δεν είχαν. 

Όπως εκείνα τα αρχαία χρόνια πολλοί υποταγμένοι πήγαιναν και δήλωναν υποταγή στον αυτοκράτορα των Μήδων, έτσι και σήμερα δηλώνουν υποταγή στο ευρώ και στους αυτοκράτορες της διεθνούς της τοκογλυφίας. Σήμερα στην Ευρώπη έχει διαμορφωθεί η αυτοκρατορία των τοκογλύφων που υποθηκεύουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των λαών της Ευρώπης, δημιουργώντας μια νέα αποικιοκρατία, εσωτερική αυτή την φορά, που υπερχρεώνουν στην συνέχεια τους λαούς μέσω της εκτεταμένης διαφθοράς που τους επιβάλλουν, εγκαθιστώντας μια ομάδα πολιτικών υποχείριων στην ντόπια ολιγαρχία του εγκλήματος. 

Έτσι ακριβώς και με απαράλλαχτο τρόπο έγινε στην Ελλάδα. Από το 2000 εγκαθιστούν βολικές κυβερνήσεις αχυρανθρώπων στην χώρα μας, στους οποίους προσέφεραν άφθονη οικονομική στήριξη, ώστε να γίνεται ευχερής η επανεκλογή τους στα πλαίσια μια αστικής μαζικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, ευνοείται η ελίτ της Γενικής Συνομοσπονδίας των Εγκληματικών Οργανώσεων (ΓΕΣΕΓΟΕ), με προσφορά νομικής ασυλίας και παροχής διοικητικών διευκολύνσεων πάσης φύσεως, εκ μέρους της επίσημης κρατικής διοίκησης. 

Η ΓΕΣΕΓΟΕ ως επιτελικό όργανο και οι επί μέρους συνιστώσες της (ΜΜΕ, τράπεζες, δίκτυο ηρωίνης, δίκτυο κοκαΐνης, διευθυντήριο ενεχυροδανειστηρίων, εταιρείες τηλεφωνίας κ.ο.κ.) γιγαντώθηκαν οικονομικά, μέσω της παροχής πλήρους οικονομικής ατέλειας και απόλυτης νομικής ασυλίας μέσω της διεφθαρμένης εκτελεστικής εξουσίας. Στην ΓΕΣΕΓΟΕ προσφέρεται ως υπηρέτρια η εκτελεστική εξουσία, σε πλήρη παραχώρηση, ως δώρο επιβράβευσης για την ολοσχερή καταστροφή των επίσημων κρατικών δημοσιονομικών δεδομένων. 

Η απόγνωση απέναντι στην επιβαλλόμενη κρατική βία οδήγησε χιλιάδες Έλληνες ως σύγχρονους Αίαντες στην αυτοκτονία, προκειμένου να διαφυλάξουν την τιμή τους ή για να μην μπουν στην φυλακή, αφού πλέον η αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις επίσημες επιβαλλόμενες οικονομικές απαιτήσεις είναι δεδομένες. Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι και στο σύγχρονο Ελληνικό σκηνικό εμπεριέχεται το λυρικό στοιχείο, όπως ακριβώς γινόταν και στον 5ο αιώνα π. Χ. 

Ο φόβος, το άγχος, η θλίψη, ο οδυρμός, ο θρήνος και η απόγνωση, είναι τα βεβαιωμένα επενδυτικά παράγωγα της σύγχρονης ευρωπαϊκής οικογένειας, η προσφορά φόρου αίματος απέναντι στο τέρας του καπιταλισμού και τα σταθερά προϊόντα μιας υλιστικής ευρωπαϊκής οικογένειας, που ομογενοποίησε τα ευρωπαϊκά έθνη και τα ανάμιξε με τριτοκοσμικούς ισλαμοδούλους, στα πλαίσια της μεθοδολογίας εξάλειψης της φυλετικής συνέχειας των ευρωπαϊκών λαών και κατάργησης του ανθρώπινου πολιτισμού. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρουσία εθνών, η επιβίωση λαών και η καλλιέργεια πολιτισμών, είναι παράμετροι εχθρικοί απέναντι στον υλιστικό ολοκληρωτισμό.

 

Γεώργιος Χατζηαντωνίου