Kolossostisrodou

 

Ο Κολοσσός της Ρόδου είναι ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, ένα άγαλμα που απεικόνιζε τον θεό Ήλιο - Απόλλων. Ο Κολοσσός της Ρόδου είναι το έργο του Χάρη του Λίνδιου, μαθητή του Λύσιππου και το σύμβολο του προστάτη της πόλης στην πολιορκία. Ο Κολοσσός της Ρόδου αντανακλά το φως του ήλιου με την μπρούντζινη επιδερμίδα του, αλλά δεν αντιπροσωπεύει μια απλή ανθρώπινη μορφή. Ο Κολοσσός της Ρόδου είναι σύμβολο ελευθερίας και ειρήνης αλλά και ανθρώπινης αξιοπρέπειας και έχει όλες αυτές τις ιδιότητες, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα αναγνωρισμένο σύμβολο, διαχρονικό, από όλη την Ανθρωπότητα.

Είναι ένα άγαλμα ελευθερίας πριν καν γεννηθεί αυτή η ιδέα στο μυαλό του Γάλλου γλύπτη Bartholdi για το αντίστοιχο άγαλμα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης (ουσιαστικά αποτελεί αντιγραφή). Είναι ένα σύμβολο που δείχνει ότι η ελευθερία προέρχεται από την αντίσταση και αυτή από τη γνώση, γιατί οι Ρόδιοι κράτησαν τη θέση τους δίχως να υποκύψουν στην πολιορκία των Μακεδόνων μέσω των τειχών της πόλης.

Αυτό το σύμβολο δεν είναι μόνο σύμβολο ελευθερίας και ειρήνης αλλά και ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά επισημαίνει την αξία της γνώσης, της αντίστασης και της τεράστιας αγάπης για την ελευθερία. Με άλλα λόγια αντιπροσωπεύει ένα έργο της Ανθρωπότητας που με την καινοτομία και την αισθητική του κατάφερε να αποκαλεστεί θαύμα αφού κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει αυτό το επίτευγμα που υλοποιεί αυτήν την υπέρβαση. Αυτό είναι για μας, ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα δώρο του Ελληνισμού στην Ανθρωπότητα.

Η ιδέα της σύγχρονης ανα-κατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, άρχισε να διαμορφώνεται στα σχέδια και τις προθέσεις πολλών νέων αρχιτέκτονων από την Ρόδο και όχι μόνο, μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, αποτελούμενης από νέους συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα.

Ο κύριος στόχος ήταν η πορεία προς μια νέα κατεύθυνση, με σκοπό την παρουσίαση λύσεων στα αδιέξοδα που οδήγησε η οικονομική κρίση και τα οποία στάθηκαν εμπόδιο για χιλιάδες νέους, αναγκάζοντας τους να φεύγουν στο εξωτερικό. Σε συνεργασία με τα αρχαιολογικά – πολιτιστικά ιδρύματα και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, καταλάβαμε ότι ήταν δυνατό να επιτευχθούν δύο διαφορετικοί στόχοι με μια μόνο κίνηση.

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να «ξαναβάλουμε το νησί της Ρόδου στο χάρτη» με την ανάδειξη και αποκατάσταση της ιστορικής σημασίας του ως πολιτισμική γέφυρα μεταξύ τριών Ηπείρων, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και προσφέροντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Δεύτερος στόχος μας είναι να φέρουμε στο φως και να αναδείξουμε τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες και περιμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν, αξιοποιώντας στο μέγιστο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, που αποκομίστηκε και διασώθηκε με κόπο στο πέρασμα των αιώνων.

 

Η κατασκευή του νέου μουσείου, του Κολοσσού, θα δώσει μια σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας καθώς δεν θα δημιουργήσει μόνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και μία επίδραση “Domino” στην οικονομία, η οποία θα ενισχύεται όλο και με περισσότερες νέες υποδομές.

 

Η μελέτη του πολύ σημαντικού εγχειρήματος υποστηρίχθηκε από τις συμβουλές αρμόδιων οικονομολόγων, σύμφωνα με τους οποίους μια επένδυση αυτής της κλίμακας, θα εκτινάξει την οικονομία του νησιού, με την αύξηση των επισκεπτών κατά 150%, που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των εσόδων πάνω από 2 δις ευρώ, το ίδιο ποσό που ολόκληρος ο πληθυσμός της Ελλάδας καλείται να πληρώσει π.χ. ως φόρο πρώτης κατοικίας, το γνωστό σε όλους “χαράτσι”.

Η κατασκευή του Κολοσσού αποτελεί όνειρο και διακαή πόθο όλων των ευαισθητοποιημένων Ροδίων και μη, από την ημέρα καταστροφής του μέχρι σήμερα. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα έβλεπαν ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου να παίρνει «σάρκα και οστά», αποκαθιστώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του νησιού και της Ελλάδας, για το οποίο όλοι είναι υπερήφανοι. Η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος θα δώσει ένα τέλος σε αυτά τα απανωτά «χτυπήματα» και θα ενισχύσει όχι μόνο την οικονομία του νησιού, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας, για να γίνει τελικά ένα παράδειγμα ελπίδας για όλες τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από την κρίση.

Μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αναβίωση ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου...Το έργο προέρχεται από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες κάποιων νέων επαγγελματιών που προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αποφασισμένος στόχος είναι πολύ φιλόδοξος...να ξαναχτίσουν τον Κολοσσό της Ρόδου, ο Θεός του Ήλιου, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ο σκοπός του έργου είναι να μην προτείνει ένα απλό αντίγραφο του πρωτοτύπου, χάλκινο, 40 μέτρα ύψος δομή, αλλά κάτι που θα έχει και πολλά σύγχρονα στοιχεία για να διεγείρουν τα ίδια συναισθήματα που ένιωθαν οι επισκέπτες, περισσότερο από 2200 χρόνια πριν...!

 

Δείτε παρακάτω δύο εντυπωσιακά βίντεο...Δείτε τον Κολοσσό της Ρόδου σε ένα απίστευτο, σύγχρονο Project όπου από όνειρο θα μπορούσε γίνει πραγματικότητα...

https://www.youtube.com/watch?v=vM6_FoDrNeA

https://www.youtube.com/watch?v=voBCtRv026A

Τα δανειστήκαμε απο την παρακάτω διεύθυνση... 

 

Η θέση της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας είναι η σύγχρονη κατασκευή όλων των Ελληνικών θαυμάτων (5 από τα 7 ήταν Ελληνικά...τι να σχολιάσουμε...!!!) του αρχαίου κόσμου όπου βρίσκονται σήμερα στην Ελληνική επικράτεια (2 βρίσκονται σήμερα επί Ελληνικού εδάφους).

Ο Κολοσσός της Ρόδου θα είναι το πρώτο από αυτά και θα συμβολίζει το τέλος της μεταπο-λήστευσης (καθώς μόνο από Ελληνική κυβέρνηση και όχι μεταποληστευτική πρόκειται κάποια στιγμή να κτιστεί) στην χώρα μας και την έναρξη μια νέας αποχής για τον Ελληνισμό...αυτής της ελευθερίας των Ελλήνων, του μεγαλείου της ανθρώπινης ύπαρξης, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Κοσμοκρατορίας του Ελληνισμού σε όλους τους τομείς.