ellkosmpl.omonoias1

ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ;

Η Ελληνική Κοσμοκρατορία έχει σαν βασική της θέση - όραμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Η ποιότητα ζωής και τα υψηλά στάνταρ στην καθημερινότητα μας αποτελούν τον βασικό μας στόχο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας θα είναι από τις πρώτες δυναμικές μας παρεμβάσεις. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε με ερασιτεχνικά μέσα πως το κέντρο της Αθήνας μπορεί να γίνει ξανά ένα από τα ομορφότερα του κόσμου (επιτέλους, έστω και ψηφιακά, ξαναείδαμε τον ουρανό στην Ομόνοια).

Αν την αναλύσουμε λιγάκι θα δούμε ότι σε σχέση με την σημερινή άθλια πραγματικότητα έχει εκατοντάδες περισσότερα δέντρα, 2-3 σιντριβάνια, μερικά κλασικά αγάλματα υψηλής γλυπτικής κτλ...δηλαδή παρεμβάσεις όπου δεν ξεπερνούν σε κόστος (με μια πρόχειρη ανάλυση) τα 300 - 400.000 ευρώ όσο αφορά τουλάχιστον την πλατεία χωρίς τα κτήρια. Ένα κόστος θα λέγαμε αμελητέο σε σχέση με το αποτέλεσμα. Αυτό το κομμάτι του έργου είναι εύκολο να υλοποιηθεί και σε μικρό χρονικό διάστημα (μιλάμε πάντα για το σκέλος που αφορά μόνο την πλατεία χωρίς την ανάπλαση των κτηρίων)...Η πλατεία όπως είναι σήμερα - κατασκευή της ολιγαρχικής Ντόρας Μπακογιάννη - κόστισε 5.5 εκ. ευρώ (με τις μίζες προφανώς). Σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς με τα ίδια λεφτά...!

Το σημείο της κατασκευής όπου το κόστος θα είναι αρκετά πιο μεγάλο θα είναι η ανάπλαση και το κούρεμα των κτιρίων, η αισθητική τους αναβάθμιση με πρότυπο την κλασική αρχιτεκτονική και την ιστορία της πόλης. Να θυμίσουμε εδώ πως μετά τον Β' Π.Π. ο χρυσός κανόνας του μέγιστου ύψους των κτιρίων στην Αθήνα ο οποίος ήταν να μην ξεπερνούν την βάση του βράχου της ακρόπολης, για ένα περίεργο λόγο, (έτσι θα μπορούσαμε να βλέπουμε τον Παρθενώνα από κάθε σημείο της πόλης) καταργήθηκε, με αποτέλεσμα η σημερινή άθλια κατάσταση. Τα εγκλήματα στην Αθήνα βέβαια δεν σταματούν εδώ καθώς πολλά πανέμορφα νεοκλασικά κτήρια γκρεμίστηκαν για μικροσυμφέροντα και βραχυπρόθεσμο κέρδος. Όμως αυτό έγινε...από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου η Αθήνα να αποκτήσει ξανά την αρχαία λάμψη της και ταυτόχρονα να προσφέρει στην οικονομία της χώρας μας πολλαπλό όφελος. Φυσικά δεν μπορούμε να κλαίμε την μοίρα μας για τα εγκληματικά λάθη των κυβερνήσεων στο παρελθόν τα επόμενα χίλια χρόνια χωρίς να κάνουμε κάτι...Η Ελληνική Κοσμοκρατορία θα ξεκινήσει ένα μεγαλειώδες έργο ανάπλασης από την πρώτη μέρα που θα της δοθεί η εξουσία και θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να το έχει ολοκληρώσει. Αυτό αφορά όχι μόνο την ολική ανάπλαση με πολύ υψηλά στάνταρ του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αλλά και όλων των Ελληνικών πόλεων μικρών και μεγάλων.

Αν τώρα ρωτήσει κάποιος κατά πόσο αυτό το σχέδιο μπορεί να έχει θετικό οικονομικό όφελος έχουμε να του απαντήσουμε τα παρακάτω: Η γενικότερη οικοδομική - αρχιτεκτονική δραστηριότητα θα φέρει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Η αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας θα φέρει 10πλάσιο τουρισμό άρα και ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας στο κέντρο της πόλης. (Η Ρώμη πχ. έχει 25 εκ. τουρίστες κάθε χρόνο, το Ντουμπάι περίπου 50 εκ. και η Αθήνα σήμερα μόλις 1.5 εκ.). Μεγάλα τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακά γκρουπς θα επενδύσουν στη μαγευτική πλέον ομορφιά της πρωτεύουσας μας. Η αξία που θα αποκτήσουν τα νέα - κουρεμένα αλλά αναπλασμένα κτίρια θα είναι πολλαπλάσια της σημερινής με τους διπλάσιους ορόφους. Οι ιδιοκτήτες των κτηρίων θα αποκτήσουν όλοι αναλογικά με πριν μετοχές ιδιοκτησίας στα νέα κτήρια τις οποίες θα μπορούν έπειτα να τις πουλήσουν ή να τις κρατήσουν και να έχουν ανάλογα μερίδιο σε κάθε οικονομική εκμετάλλευση. Η ποιότητα ζωής που θα προσφέρουν όλα τα ιστορικά κέντρα της χώρα μας στους πολίτες τους θα είναι πλέον ανεκτίμητη...!

omonoiaellkosm
 
 
 
 
 

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπως και όλων των Ελληνικών πόλεων θα γίνει ξανά πόλος έλξης, υψηλής ποιότητας ζωής και κατοικίας καθώς θα θυμίζει ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με θέμα το αρχαίο κάλος και την ιστορία της χώρας μας.

Για όσους θεωρούν δύσκολο κάτι από τα παραπάνω εμείς θα του απαντήσουμε πως τίποτα δεν είναι απίθανο αν δεν το προσπαθήσεις. Δεν παραμένουμε κολλημένοι στο μέτριο παρελθόν και νοοτροπίες ούτε και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τις παρωχημένες αριστερο-δεξιές ιδεοληψίες που τόσο έβλαψαν την χώρα μας. Κοιτάμε μπροστά στον 21ο αιώνα, θέλουμε Κοσμοκρατορικούς Έλληνες σε νοοτροπία κυβερνήτες και δημάρχους σε όλη την Ελλάδα και έχουμε σαν μοναδικό μας στόχο και όραμα τα υψηλά στάνταρ στην αρχιτεκτονική - ποιότητα ζωής, την οικονομική ευημερία και την πραγματική ανάδειξη της χώρας μας σε "Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς".

 

Ελληνική Κοσμοκρατορία για την ποιότητα ζωής