syrizaprotikatoikia

 

Ευτυχώς που υπάρχει και το Ευρωκοινοβούλιο και μαθαίνουμε ότι το καθένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη είναι δημιούργημα αυτής της κυβέρνησης, που αποφάσισε με νόμο του 2015 να αφήσει απροστάτευτους τους δανειολήπτες...! Το καταπληκτικό είναι που η κυβέρνηση δηλώνει διαρκώς ψέματα ότι η τρόικα απέρριψε κάθε προστασία των κόκκινων δανείων. Ενώ οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες πήραν ήδη μπρος τρείς φορές την εβδομάδα...!

Ποιος αποκάλυψε το νέο κυβερνητικό παραμύθι; Ο Πιερ Μοσκοβισί, που καταγγέλλει παράλληλα την τρόικα ότι επιβάλλει μια οικονομική πολιτική στην Ελλάδα που καταλύει τη Δημοκρατία. Αυτό, για να μη νομίζει κανείς ότι ο Γάλλος έχει λόγους να πλήξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη αν είναι οι θεσμοί που απέρριψαν πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν το δάνειό τους στην προνομιακή εμπορική ή κατώτερη αξία πριν αυτό πουληθεί σε funds ή σε πλειστηριασμό απάντησε ότι...

Στη σχετική νομοθέτηση μπορούσε να προβλεφθεί ότι ο δανειολήπτης θα είχε δικαίωμα να εξαγοράσει το δάνειό του πριν πουληθεί ή εκπλειστηριαστεί. Κι αυτό, γιατί «οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη, τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου νόμου 4354/2015. Η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίετο στις Ελληνικές αρχές».

Οι Eλληνικές αρχές επέλεξαν τελικά να αφήσουν τους δανειολήπτες σε δεύτερη μοίρα και να ευνοήσουν τις τράπεζες και τα funds κοράκια των κόκκινων δανείων. Κι αυτή η επιλογή ήταν το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και της Eλληνικής πλευράς...! Σημειώνεται, ότι η Κύπρος φρόντισε να προστατέψει τους πολίτες της, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα επαναγοράς του δανείου τους πριν αυτό πουληθεί από τις τράπεζες...!

Μετά απ αυτά, ορθώνονται εύλογα ερωτήματα: Ποιοι αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των  funds σε βάρος των δανειοληπτών και γιατί; Υπήρχε αντάλλαγμα σ αυτή την πολιτική; Ήταν αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ή επιχειρηματικής κίνησης σε συνεννόηση με τις τράπεζες; Τι κέρδισε το Ελληνικό δημόσιο από τη σχετική νομοθέτηση; Τι κέρδισαν οι τράπεζες; Η συγκεκριμένη νομοθεσία είναι σε όφελος των Ελλήνων πολιτών ή σε βάρος τους; Υπάρχει απάντηση;