pateras

 

Ημέρα του πατέρα σήμερα.

Ημέρα αυτών που δίδαξαν με το παράδειγμά τους και έκαναν κάποιους να νιώσουν ασφαλείς. Γιορτάζουν όσοι μεγάλωσαν παιδιά με αγάπη και τους έδωσαν τα εφόδια να ξεκινήσουν, να σταθούν και κάποια ίσως να πετάξουν. Γιορτάζουν όσοι υπέταξαν τα πάθη τους μπροστά στην αγάπη τους και στο χρέος που ανέλαβαν προς κάτι τόσο μικρό και αβοήθητο. Γιορτάζουν όσοι με το έργο τους, έδωσαν χωρίς να περιμένουν να πάρουν. Γιορτάζουν αυτοί που μπροστά σε ένα παιδί εξαφάνισαν τον εγωισμό τους και στην πορεία ξεπέρασαν το φόβο τους και που όταν γεννήθηκες, ήξερε ότι δεν θα σε άφηνε ποτέ να φύγεις από την καρδιά του ενώ ξενύχτησε στο προσκεφάλι σου, όταν αρρώσταινες, μόνο και μόνο για να αισθανθείς καλύτερα με την παρουσία του.

Γιορτάζουν αυτοί που μάλωσαν πιο συχνά για σένα παρά εσένα και όταν ήρθε η πρώτη μέρα στο σχολείο μαζί σου ήταν κορδωμένος σαν να έκανες ένα μεγάλο κατόρθωμα ενώ διαβάσατε παρέα τα μαθήματα, παίξατε τα παιχνίδια που ήθελες και μοιράστηκε ενδιαφέροντα δικά σου, διότι ήθελε να είναι κομμάτι της ζωής σου. 

Γιορτάζουν αυτοί που σε πήγαν στο γήπεδο να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα να παίζει, ακόμα κι αν αυτός υποστηρίζει άλλη ομάδα από τη δική σου ενώ σε πήγαινε στις προπονήσεις του αγαπημένου σου αθλήματος, περιμένοντας υπομονετικά, στο κρύο, στη βροχή, στη ζέστη, να τελειώσεις. 
 
Γιορτάζουν αυτοί που έμοιαζαν άτρωτοι, αλλά πληγωνόνταν κάθε φορά που σε έβλεπαν να υποφέρεις ενώ σε πήρε στη δουλειά του, περνώντας τη μισή του μέρα καμαρώνοντας για σένα στους συναδέλφους του. Που πανηγύρισε μαζί σου τις μεγάλες νίκες της ζωής σου, αλλά που ποτέ δεν έχασε την πίστη του σε σένα, ακόμα και την ώρα των μεγάλων σου αποτυχιών ενώ τις απογοητεύσεις σου τις ξόρκισε και τις χαρές σου τις μεγέθυνε. 
 
Γιορτάζουν αυτοί που σου έδειξαν τι σημαίνει ν’ αγαπάς, διότι ο ίδιος αγάπησε τη μητέρα σου και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία ενώ όταν εσύ πια έγινες πατέρας, στάθηκε δυο φορές πατέρας στο παιδί σου…
 
Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα σήμερα...!
 
Χρόνια πολλά σε όλους που από άντρες εξυψώθηκαν στον τίτλο του "ΠΑΤΕΡΑ".