tsipras psema

 

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο...«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Τεράστια "νίκη" θα πουν οι ψεκασμένοι οπαδοί, του συστηματικά ψευδόμενου γκεμπελίσκου Πρωθυπουργού. Τον ίδιο σε ακόμη μια παράσταση θα τον ακούσουμε να μιλάει περί εξόδου απο την κρίση, ώρα μεγάλων επενδύσεων, ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και πολλά άλλα που περισσότερο στοχεύουν να μείνει στην εξουσία στην οποία γατζώθηκε το 2015 χωρίς πολλές αντιδράσεις, παρά να προσφέρει ουσία. Γι αυτόν και την παρέα των πλούσιων συμμοριτών του, αξία έχει η νομή της εξουσίας και η ικανοποίηση της αριστερής φαυλότητας του εγώ.

Γι αυτούς το έργο θα είναι απλό και στα χνάρια του μεγάλου διδασκάλου τους Α. Παπανδρέου...Δημιουργία κομματικής στρατιάς με πολλούς συμβασιούχους, μονιμοποίηση άλλων και βέβαια πολύ λίγο θα γίνει κουβέντα για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Και εδώ είμαστε να δείτε πως θα συνεχιστεί η ίδια φοροεισπραχτική πολιτική και η όνειδος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.  

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2015 με δική το υπογραφή οδηγεί στο τρίτο και επαχθες μνημόνιο, το οποίο δεν θέλει μετά να εφαρμόσει γιατί θυμήθηκε πως είναι επαναστάτης. Αυτός που πρόσφατα ουσιαστικά μας οδήγησε στο τέταρτο μνημόνιο και την πλήρη παράδοση της χώρας για πολλές δεκαετίες ακόμη στις ορέξεις των τοκογλύφων. 

Μόνο που όσο αυτός έπαιζε και παίζει τα φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια προς ευχαρίστηση του στενού κομματικού μηχανισμού και των αμετανόητων οπαδών του, η Πατρίδας μας έχανε και χάνει το τρένο της πραγματικής ανάπτυξης και των κοσμογονικών αλλαγών σε οικονομία, αλλά και στην νέα μορφή βιομηχανικής επανάστασης που λαμβάνει χώρα τώρα, όχι αύριο, ούτε αργότερα.

Οι εγκληματικές και αδιέξοδες ψευτοεπαναστατικές πρακτικές του απαίδευτου πρωθυπουργού που έχουν κοστίσει ως σήμερα περί τα 96 δις ευρώ, έφεραν και την πλήρη περιθωριοποίηση της χώρας από τα τεκτενώμενα. Η Ελλάδα δείχνει ανύμπορη και πνευματικά ανέτοιμη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις τόσο κοινωνικά όσο και τεχνοκρατικά και αυτό θα την φέρει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο σε πολύ δυσχερή θέση. Και λυπάμαι που το λέω και μακάρι ο χρόνος να μην με δικαίωση, αλλά μπαίνουμε σε έναν ιδιότυπο Μεσαίωνα ως Κοινωνία, Κράτος, και Παραγωγική Διαδικασία. Και για να μην αδικώ την ίδια την Ιστορία η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την πλήρη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, φρόντισαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και όλες οι προηγούμενες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις να οδηγήσουν σε αυτό το σημείο την Πατρίδας.

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο οι Ελληνίδες και Έλληνες να αποδεσμευτούν από το μίζερο εγώ τους και να κοιτάξουν κατάματα το Εμείς σε μια προσπάθεια να ξαναπάρουν πίσω τις ζωές και την πατρίδα τους. Αυτό θα συμβεί Αμεσοδημοκρατικά και υπό την Σκέπη του Κινήματος μας για μια Ελλάδα της Ανάπτυξης, της Ευημερίας, της Δικαιοσύνης, του Κράτους Δικαίου, της Ισονομίας και της Εξάπλωσης της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου μας. Σ' αυτόν τον αγώνα ουδείς απέχει, ουδείς έχει δικαίωμα να προδώσει. Και σε αυτόν τον αγώνα σημαντικός θα είναι ο ρόλος της Νεολαίας και των Ελλήνων της διασποράς.

 

Νικόλαος Σορώτος
Κίνημα ευημερίας και ανάπτυξης - Ελληνική Κοσμοκρατορία σε όλους τους τομείς