rosiaantipoina

 

Στα 20 δισ. δολάρια η ζημιά για την Τουρκία από τις Ρωσικές κυρώσεις. Η Τουρκία μπορεί να ζημιωθεί έως και 20 δισ. δολάρια ετησίως, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ της εξαιτίας των ρωσικών κυρώσεων, λένε Τούρκοι βουλευτές. Την προειδοποίηση αυτή για την τεράστια οικονομική ζημιά έκαναν βουλευτές από το τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (Cumhuriyet Halk Partisi, CHP). Σύμφωνα με τη Hurryiet Daily News, ο πρώην δήμαρχος της Αττάλειας και βουλευτής του CHP, Μουσταφά Ακαϊντίν (Mustafa Akaydin), υπολογίζει ότι μόνο η πόλη του θα χάσει 6,5 δισ. δολάρια από τις τουριστικές ακυρώσεις, ενώ ο αγροτικός της τομέας θα ζημιωθεί ακόμα 500 εκ. δολάρια εάν Τουρκία και Ρωσία δεν αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους. «Περίπου 40.000 Ρώσοι ζουν στην Αττάλεια και 200.000 Τούρκοι στη Ρωσία. Η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ακαϊντίν και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Επίσης ζήτησε από το κράτος να διανείμει την αγροτική παραγωγή που περισσεύει και δεν θα εξαχθεί στη Ρωσία στους φτωχούς, ενώ αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι σκέφτονται να βρουν τρόπο να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία μέσω τρίτων κρατών κάτι που η Ρωσία όμως το έχει υπόψιν της και δεν θα το επιτρέψει. Ένας άλλος βουλευτής του CHP, ο Τσετίν Οσμάν Μπουντάκ (Cetin Osman Budak), που είναι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας, υπολογίζει ότι η πόλη θα χάσει το 25% του τουριστικού της εισοδήματος και ότι η κρίση στις σχέσεις Άγκυρας – Μόσχας θα επηρεάσει όλη τη Τουρκική οικονομία. «Η Τουρκία μπορεί να χάσει συνολικά μέχρι και 20 δισ. δολάρια ετησίως, το 3% του ΑΕΠ της, εάν συνεχιστεί η κρίση με τη Ρωσία», είπε και ακόμα δεν υπολογίζουν πόσο θα φτάσει η οικονομική ζημιά αν πραγματοποιηθούν όλα τα μέτρα. Μια διακοπή για παράδειγμα μόνο σε τροφοδοσία φυσικού αερίου θα μπορούσε να φρενάρει την τουρκική βιομηχανία και το Α.Ε.Π. έως και 50%...!

Εμείς έχουμε την απορία να δούμε πως θα το εκμεταλλευτεί οικονομικά η χώρα μας με την ανύπαρκτη, υποτακτική, διεθνιστική κυβέρνηση του Τσίπρα και του Σύριζα. Θα στείλει οικονομική βοήθεια στους Τούρκους ή θα αναγκάσει τους Έλληνες σε υποχρεωτικές διακοπές στην Τουρκία ώστε να καλύψει το κενό; Όλα θα τα περιμένουμε από την πιο άχρηστη κυβέρνηση τύπου Ο.Η.Ε. της μεταπολήστευσης.