ellinikamnimia

 

Ύστερα από τα άρθρα με τις Ελληνικές επιγραφές σε προσόψεις Πανεπιστημίων ξένων κρατών, ας θαυμάσουμε και πάλι κάτι Ελληνικό, όχι όμως δικό μας…! Σε πόλη των ΗΠΑ γίνεται καθημερινά έπαρση και υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, δίπλα από την Αστερόεσσα! Και οι Αμερικανοί το θεωρούν τιμή τους...!! Ο Παρθενώνας, σε άλλη πόλη, προβάλλει την Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Το «Φανάρι του Διογένη» βρίσκεται σε πάρκο του Σύδνεϋ

Ο Παρθενώνας, αυτό το υπέροχο μνημείο της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, υπάρχει και στις….ΗΠΑ. Αποτελεί απόλυτα πιστό αντίγραφο διαστάσεων και παραστάσεων του αρχαίου Ελληνικού μνημείου, οι οποίες γύψινες παραστάσεις έχουν προκύψει από εκμαγεία από τα πρωτότυπα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Τον αποκαλούν ΝΑΟ και είναι φτιαγμένος από πωρόλιθο και μάρμαρο και βρίσκεται στην πόλη Marathon.

Μην σας δημιουργεί έκπληξη, πράγματι στο Centennial Park του Nashville στέκεται ο αμερικάνικος Παρθενώνας και στο εσωτερικό του ορθώνεται το 13μετρο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, πιστά αντίγραφα των αρχαίων Ελληνικών δημιουργημάτων. Ο Αμερικάνικος Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και είναι το μουσείο τεχνών της πόλης του Nashville. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται 63 πίνακες ζωγραφικής Αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, πίνακες που είναι δωρεά του James M. Cowan. Επίσης υπάρχει χώρος ώστε να γίνονται σόου και άλλου είδους εκθέσεις.

Το «Φανάρι του Διογένη» στο Σίδνεϊ...Από την Αθήνα στην άλλη άκρη του κόσμου...το αντίγραφο του χορηγικού μνημείου του Λυσικράτη στέκεται όρθιο για 70 χρόνια στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο του Σύδνεϋ. Το όμορφο αυστραλιανό αντίγραφο στολίζει τον πανέμορφο βοτανικό κήπο του Σύδνεϋ εδώ και εβδομήντα χρόνια.

Η πόλη «Υψηλάντη - Ypsilanti», στο νότιο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η προτομή του Υψηλάντη, στην ομώνυμη πόλη των ΗΠΑ και η Ελληνική Σημαία κυματίζει…την στιγμή που νεο(ανθ)έλληνες στην Ελλάδα την καίνε...!!!

 

Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας